Petdeset strelskih mest bo v dvorani Tri lilije, deset pa v veliki dvorani Hotela Thermana Park Laško, kjer bodo tekmovanje na najvišji ravni slovesno odprli in sklenili.  Foto: www.alesfevzer.com
Petdeset strelskih mest bo v dvorani Tri lilije, deset pa v veliki dvorani Hotela Thermana Park Laško, kjer bodo tekmovanje na najvišji ravni slovesno odprli in sklenili. Foto: www.alesfevzer.com

Pogodbo o tem sta danes v Thermani Laško podpisala Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskega komiteja, in Tyler Anderson, ki je na Mednarodnem paralimpijskemu komiteju odgovoren za parastrelstvo.

"Več let je obstajala želja, da organiziramo v Sloveniji tekmovanje v parastrelstvu. Zdaj se je ponudila priložnost, da ne le gostimo mednarodno tekmo, ampak kar evropsko prvenstvo. Želimo si, da uspešni organizaciji turnirjev v namiznem tenisu dodamo še eno športno panogo. Ti odmevni športni dogodki zagotovo pozitivno vplivajo na popularizacijo športa invalidov v Sloveniji," je ob podpisu pogodbe v imenu organizatorja povedal Lazar.

Anderson je izrazil navdušenje, ker bo tekmovanje gostila prav Slovenija, ki ima bogato in uspešno zgodovino v parastrelstvu.
Zadnje EP je decembra lani potekalo v Srbiji, kjer je Franček Gorazd Tiršek postal evropski prvak v disciplini zračna puška stoje R4. Do zlata je prišel z zadnjim strelom. Tiršek je v srbski prestolnici osvojil 32. medaljo parastrelcev na velikih tekmovanjih.

EP v Beogradu je bilo prvo takšno tekmovanje po petih letih. Leta 2013 je v španskem Alicanteju prav Tiršek osvojil srebrno odličje z zračno puško stoje.