Kajakaši na mirnih vodah se trenutno mudijo v francoskem Vichyju. Foto: EPA
Kajakaši na mirnih vodah se trenutno mudijo v francoskem Vichyju. Foto: EPA

V konkurenci kajakaških dvojcev sta na 1000 metrov dosegla svoj največji uspeh doslej. Zaostala sta le za olimpijskima prvakoma iz Pekinga Nemcema Martinom Hollsteinom in Andreasom Ihlejem ter Francozoma Vincentom Lecruiberom in Cyrillom Carrejem. Izkazala sta se tudi na popoldanskem delu, saj sta se v nedeljski veliki finale uvrstila tudi na 500 metrov.

Že tekmovati je bila velika stvar
"V bistvu ne vem, če vse skupaj dojemam. Že tekmovati ob boku tako uspešnih posadk je zame zelo lepa stvar," je po tekmi dejal Kuk in nadaljeval: "Sem sva prišla po zelo dobri tekmi v Mantovi, kjer sva prehitela bronasta iz Pekinga in zanimalo naju je, kako se znajdeva tudi v močnejši konkurenci. Že z uvrstitvijo v finale sva presegla pričakovanja in za današnji nastop sva se res dobro pripravila."

Nastopili še trije slovenski tekmovalci
V sobotnem sporedu so nastopili še trije Slovenci. Špela Ponomarenko je bila v finalu B med kajakašicami na 500 metrov 5. in skupno 14. Jošt Zakrajšek je bil v finalu B na 1000 metrov 8. (skupno 17.), Jernej Župančič Regent pa je z zmago v finalu C osvojil končno 19. mesto.