Mina Markovič ostaja v boju za skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: Stanko Gruden
Mina Markovič ostaja v boju za skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: Stanko Gruden
Plezalci uspešni na Japonskem

Mina Markovič je dvema zmagama v Aziji dodala še drugo mesto, odlična sta bila tudi Domen Škofic in Maja Vidmar s tretjim mestom. Trojne stopničke so odličen obet pred finalom sezone v Kranju.

Obljuba dela dolg
"Lahko rečem samo: obljuba dela dolg. Pred odhodom na azijsko turnejo sem napovedal, da bodo vsaj na eni tekmi vsi trije na 'štengah'. To se je uresničilo. Lahko bi se sicer že prej, a sem v bistvu še bolj vesel, da smo to našo azijsko turnejo zaključili s tem fenomenalnim rezultatom. Ne morem reči drugega, kot da sem več kot zadovoljen, vesel, presrečen ... Ne vem, kaj naj še rečem. Vse skupaj je samo res odlična popotnica za letošnjo zadnjo tekmo sezone v Kranju. Vsi se je že zelo veselimo. Tako da ... pridite vsi v Kranj," je bil po uresničeni napovedi vzhičen selektor članske ekipe Roman Krajnik.

Markovičeva v boju za skupno zmago
Prva junakinja odprave je 26-letna Markovičeva, ki je po svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je osvojila težavnostno srebro in kombinacijski bron, niz uvrstitev na stopničke nadaljevala tudi v Aziji. "Cela azijska turneja je potekala super. Tudi zadnjo tekmo sem od kvalifikacij naprej plezala res dobro. Za razliko od ostalih tekem pa sem tokrat po kvalifikacijah in polfinalu vodila, v finalu pa sem si nato privoščila nekaj manjših napak in na koncu sta me predvsem moja nepotrpežljivost oziroma živci 'izdali', da sem se pognala proti vrhu smeri in ga zgrešila. Džain Kim je pa res odplezala vrhunsko in slavila zmago," je bila zadovoljna Markovičeva. Ptujčanka bo tudi letos na finalni tekmi sezone svetovnega pokala novembra v Kranju v boju za skupno zmago.

Plezalci uspešni na Japonskem