V St. Paulu v Minnesoti je deseterica igralcev pod vodstvom Toma Bradyja vložilo tožbo proti vodstvu lige. Foto: EPA
V St. Paulu v Minnesoti je deseterica igralcev pod vodstvom Toma Bradyja vložilo tožbo proti vodstvu lige. Foto: EPA

Vodstvo Lige NFL in igralci so konec februarja v Washingtonu začeli 16 dni dolga pogajanja, ki pa so bila neuspešna, saj jim ni uspelo doseči dogovora o novi kolektivni pogodbi. Stara se je iztekla v začetku marca.

Pogajanja se bodo nadaljevala v četrtek
Deseterica vidnih igralcev je nato v Minneapolisu vložila tožbo proti ligi. Sodnica Susan Richard Nelson je zdaj odločila, da obe strani v četrtek nadaljujejo mediacijo, ki bo potekala v prostorih sodišča.

Nabor bo potekal med 28. in 30. aprilom
Eden izmed vrhuncev obdobja med dvema sezonama se bo zgodil čez nekaj dni, New York bo namreč med 28. in 30. aprilom gostil letošnji nabor. Čeprav kolektivna pogodba ne velja več, vseeno ne prepoveduje nabora. Ta bo bržkone "omejen", saj ekipam prepoveduje medsebojna trgovanja in zamenjave, zveza igralcev pa je mladim upom, ki bodo izbrani na naboru, svetovala, naj se dogodka ne udeležijo.

Dominik bo odločal še štiri leta
Vodstvo Tampa Baya je z generalnim menedžerjem Markom Dominikom podaljšala sodelovanje še za štiri leta. 39-letnik na Floridi deluje že od leta 1995, ko je opravljal različne naloge. GM je postal januarja 2009, ko je zamenjal Brucea Allena. Njegove prve poteze so pokazale, da so Bucsi na pravi poti, prvo sezono pod njegovih okriljem so sezono končali z razmerjem zmag 3-13, drugo pa z 10-6 in le za las ostali brez končnice. Bucsi so svoj edini naslov osvojili v sezoni 2002.