Prescott je dobil 4-letno pogodbo. Foto: Reuters
Prescott je dobil 4-letno pogodbo. Foto: Reuters

Ta mu bo po novem v naslednjih štirih sezonah prinesla kar 240 milijonov ameriških dolarjev (slabih 217 milijonov evrov), kar pomeni 60 milijonov na sezono, kar velja za največjo in najdražjo pogodbo v zgodovini te lige.

Deshaun Watson je bil daleč od iger, ki jih je kazal v dresu Houstona. Foto: Reuters
Deshaun Watson je bil daleč od iger, ki jih je kazal v dresu Houstona. Foto: Reuters

"Vsi soigralci mi zdaj podajajo svojo mero zapestja, očitno vsi pričakujejo rolexe," se je po tekmi šalil Dak Prescott. Upravičeno je bil dobre volje, saj je Dallas zanesljivo zmagal. Sam je zbral sicer le 179 jardov in eno podajo za zadetek, a se je izkazala Dallasova obramba, ki je ves čas izvajala pritisk na domačega podajalca Deshauna Watsona. Vsega je bilo konec na začetku drugega polčasa, ko je KaVontae Turpin pri vračanju punta pretekel 60 jardov in Kavboje popeljal v vodstvo s 27:3.

Williams ni bil ključen pri vrnitvi Chicaga
Na zadnjem naboru je bil kot prvi izbran Caleb Williams, njegov Chicago je po pravem preobratu doma premagal Tennessee s 24:17. Titansi so ob koncu prvega polčasa že vodili s 17:0, a nato niso dosegli niti točke več. Williams sicer ni igral dobro in ni bil pomemben pri preobratu (podaje: 14/29, le 93 jardov). Chicago je prvi zadetek dosegel po blokiranem prostem strelu (Jonathan Owens), zadnjega pa po prestreženi podaji (Tyrique Stevenson).

Xavier Worthy je na svoji prvi tekmi v Ligi NFL ujel eno podajo za zadetek in tako uspešno začel kariero v dresu Kansasa. Foto: Reuters
Xavier Worthy je na svoji prvi tekmi v Ligi NFL ujel eno podajo za zadetek in tako uspešno začel kariero v dresu Kansasa. Foto: Reuters

Likely za malo stopil z igrišča
Sezono so sicer v noči na petek kot po tradiciji odprli prvaki, Kansas je pred svojimi gledalci po pravi drami premagal Baltimore s 27:20. Šlo je za ponovitev zadnjega finala Konference AFC. Gostitelji so v drugem polčasu dvakrat vodili z desetimi točkami prednosti (20:10, 27:17), a so imeli Ravensi ob izteku tekme priložnost za zmago. Isaiah Likely je v končni coni ujel podajo za zadetek, a je počasni posnetek pokazal, da je s konico čevlja le za kak centimeter stal zunaj igrišča in s tem akcija ni veljala.

John Harbaugh zahteval akcijo za dve točki
Zakaj pa priložnost za zmago? Če Likely ne bi stopil v avt, bi bil izid znižan na 27:26, trener gostov John Harbaugh pa je s prsti že nakazal, da naj njegovi varovanci opravijo akcijo za dodatni dve točki, s čimer zagotovo ne bi bilo podaljška. No, po pregledu zadnje akcije je izid ostal pri 27:20. Pri domačih je Patrick Mahomes zbral 291 jardov, pri poražencih pa Lamar Jackson 273.

Liga NFL, 1. teden

KANSAS CITY − BALTIMORE 27:20
PHILADELPHIA − GREEN BAY 34:29
ATLANTA − PITTSBURGH 10:18
BUFFALO − ARIZONA 34:28
CHICAGO − TENNESSEE 24:17
CINCINNATI − NEW ENGLAND 10:16
INDIANAPOLIS − HOUSTON 27:29
MIAMI − JACKSONVILLE 20:17
NEW ORLEANS − CAROLINA 47:10
NY GIANTS − MINNESOTA 6:28
LA CHARGERS − LAS VEGAS 22:10
SEATTLE − DENVER 26:20
CLEVELAND − DALLAS 17:33
TAMPA BAY − WASHINGTON 37:20
DETROIT − LA RAMS 26:20

Torek ob 2.20:
SAN FRANCISCO − NY JETS