Litijani so izsilili peto tekmo pred svojimi navijači. Foto: Drago Perko
Litijani so izsilili peto tekmo pred svojimi navijači. Foto: Drago Perko
Futsal: Litija izsilila peto tekmo

Dobovcu je pred 600 gledalci v dvorani Ratanska vas dobro kazalo za osvojitev drugega naslova prvaka. Kristjan Čujec, ki v drugem polčasu zaradi poškodbe ni igral, je namreč domače povedel v vodstvo v 11. minuti.

To je držalo vse do 34. minute, ko je izid izenačil Denis Totošković. Pri kazenskih strelih pa so bili uspešnejši Litijani, saj so izkoristili vse tri kazenske strele (šestmetrovke), medtem ko Dobovec le enega. Peta tekma bo v petek, 18. maja.

"Upali smo, da bomo prvaki že prej. A glede na igre in rezultate ter potek finala je prav, da se o prvaku odloči na peti tekmi. Oboji smo si zaslužili dve zmagi. Skrivnosti med ekipama ni, oboji igramo kakovosten futsal," je prepričan Gašper Vrhovec, kapetan Litije.

"Tekma je bila trda, zahtevna. Odločale so malenkosti, Litija je zasluženo zmagala. Imeli smo tudi smolo pri izvajanju kazenskih strelov. Tudi sam sem zgrešil svoj 'penal'. Pri 1:0 bi morali mi zabiti še kak gol in verjamem, da bi mi zmagali," je zamujeno priložnost obžaloval kapetan domačih Rok Mordej.

Dobovec je prvo tekmo dobil s 6:3, drugo izgubil z 0:1, na tretji pa slavil s 5:2.

FUTSAL

DRŽAVNO PRVENSTVO

FINALE

Četrta tekma:
DOBOVEC PIVOVARNA KOZEL - LITIJA 2:2
* 2:4 (0:1, 1:1)
Čujec 11.; Totošković 34.
* - po kazenskih strelih

6-m:
Dobovec: Marot

Litija: Vrhovec, Totoškovič, Ručna

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah. Igrajo na tri zmage.

Futsal: Litija izsilila peto tekmo