Lucija Hribar je v bila sobotnem finalu dvovišinske bradlje bronasta. Foto: www.alesfevzer.com
Lucija Hribar je v bila sobotnem finalu dvovišinske bradlje bronasta. Foto: www.alesfevzer.com

Hribar si je finale na gredi pritelovadila celo z drugo oceno kvalifikacij, vendar pa je danes padla z gredi, tako da je bilo sanj o preboju na zmagovalni oder konec. Kljub padcu je z oceno 11,650 zasedla peto mesto. Zmagala je Kanadčanka Cassandra Lee s 13,050 točke.

Hribar se je ob pripravah na oktobrsko svetovno prvenstvo odločila tudi za nastop na parterju, kjer si je z osmim dosežkom pritelovadila svoj tretji finale tega svetovnega pokala. Danes je sestavo opravila še bolje kot v kvalifikacijah in z 12,300 končala kot peta. Zmagala je Britanka Claudia Fragapane (12,900).

Bertoncelj zelo zadovoljen s kariero, manjkal mu je le olimpijski nastop

Tokrat je ni premagala trema
"Če pogledam celoten konec tedna, tako kvalifikacije kot oba finalna dneva, lahko brez dvoma rečem, da je bila to ena najinih najlepših tekem. Lucija je pokazala nove sestave, uspešno je telovadila na bradlji včeraj, danes na gredi se ji je sicer zgodila napaka pri novi prvini, ampak to se zgodi. Kljub padcu je danes na gredi prejela eno svojih boljših ocen, saj je vse ostalo v sestavi res lepo prikazala," je povedala trenerka Lucije Hribar Nataša Retelj.

"Zelo sem zadovoljna z njenimi predstavami, velikokrat jo premaga trema, tu v Kopru pa se je znala umiriti in pokazati, kako pridno trenira. Ker gre za telovadko, ki je res zelo marljiva na treningih. Dokler bo šlo, bova vadili mnogoboj, saj je najina želja, da se enkrat prebije v finale te discipline na evropskem prvenstvu," je še pojasnila Retelj in dodala, da se je konec tedna končal morda celo nad pričakovanji: "Lucija je prvič končala na stopničkah svetovnega pokala, in da ji je to uspelo doma, je še toliko lepše."

V prvi finalni odločitvi zadnjega dne štiridnevnega svetovnega pokala so se telovadci pomerili na preskoku, zmago pa je slavil Izraelec Andrey Medvedev s 14,800 točke. Na bradlji je s 14,500 točke zmagal turški telovadec Sercan Demir, ki mu svetuje nekdanji slovenski as Aljaž Pegan.

Odlična sobota za slovenske telovadke
Prve končne odločitve svetovnega izziva na slovenski obali so se sicer v soboto končale z zmago za domači tabor, saj je Tjaša Kysselef na preskoku ugnala vso konkurenco. Hribar je bila tretja na dvovišinski bradlji, Sašo Bertoncelj, ki je še zadnjič v karieri nastopil pred domačim občinstvom, pa je bil šesti na konju z ročaji.

Telovadci se iz Slovenije zdaj selijo v Turčijo v Mersin, kjer se bodo prav tako pomerili po posameznih orodjih. Oktobra pa jih čaka jesenski vrhunec sezone, svetovno prvenstvo na Japonskem.

Lucija Hribar kljub padcu z gredi zadovoljna z nastopi v Kopru
Ženske, gred:
1. Cassandra Lee (Kan)        13,050
2. Ana Đerek (Hrv)            12,800
3. Zoja Szekely (Mad)         12,200
...
5. Lucija Hribar (Slo)        11,650

Parter:
1. Claudia Fragapane (Vbr)    12,900
2. Ana Đerek (Hrv)            12,750
3. Dorina Boeczoego (Mad)     12,700
...
5. Lucija Hribar (Slo)        12,300

Moški, preskok:
1. Andrey Medvedev (Izr)      14,800
2. Courtney Tulloch (VBr)     14,625
3. Felix Dolci (Kan)          14,425

Bradlja:
1. Sercan Demir (Tur)         14,500
2. Faruh Nabijev (Kaz)        14,350
3. Mario Macchiati (Ita)      14,250

Drog:
1. Maxime Gentges (Bel)       13,800
2. David Vecsernyes (Mad)     13,750
3. Felix Dolci (Kan)          13,650