Dimitrij Mancevič je trener Petra Mankoča že vrsto let. Foto: MMC RTV SLO
Dimitrij Mancevič je trener Petra Mankoča že vrsto let. Foto: MMC RTV SLO
Darjan Petrič
Darjan Petrič poudarja, da določene obtožbe nimajo prav nobenega stika z realnostjo. Foto: MMC RTV SLO

To potezo je sprejel, ker se ne strinja s trenutnim delovanjem PZS-ja. Beloruski strokovnjak vodstvu očita neurejen status trenerjev, ki jih je zveza angažirala, in to, da trenerji, ne le da niso plačani, temveč nosijo celo del stroškov zveze, kot je denimo uporaba prenosnih telefonov, za nameček pa zveza plavalcem in trenerjem za osvojene kolajne in dosežene evropske ter svetovne rekorde že leta in leta ne izplačuje nagrad.

Mancevič se je zato odločil uresničiti bojkot, ki ga je napovedal že decembra lani po vrnitvi z EP-ja v 25-metrskih bazenih.

Petrič: "Ne more iz svoje kože"
Na njegove očitke se je že odzval predsednik zveze Darjan Petrič in dejal, da gre za trenerja, ki vnaša razdor v vsako okolje. Petrič trdi, da so vse nastale težave rešljive le znotraj PZS-ja in da je bil tak tudi dogovor na zvezi, ki se ga držijo vsi, izjema je le Mancevič.
"Ne more iz svoje kože, očitno išče svojih pet minut slave. Zadnje obtožbe so le še ene v vrsti obtožb in sporov s predsednikom, selektorjem, direktorjem in predsednikom strokovnega sveta, pa ne le v tem sklicu vodstva PZS-ja. Ni še bilo okolja, v katerem se ne bi skregal, in mislim, da vse skupaj ni moj osebni problem,"
pravi Petrič, pri tem pa opozarja, da je Mancevič sprožil javno polemiko prav ob najbolj napačnem obdobju, ko njegov varovanec Mankoč in drugi plavalci odhajajo na pot.

Na Mancevičeve očitke, da ni prejel nagrad za dosežke že od leta 2007 naprej, Petrič odgovarja, da znotraj zveze obstaja dogovor, da bo zveza te obveznosti poravnala, a trenutno za to ni sredstev, saj proračunska sredstva, ki so namenjena za dejavnosti PZS-ja, ne sme in ne more porabiti za nagrade, obenem pa ni pravne podlage za izplačilo nagrad.