Peter Mankoč ocenjuje, da ima še približno štiri desetinke rezerve. Foto: BoBo
Peter Mankoč ocenjuje, da ima še približno štiri desetinke rezerve. Foto: BoBo

Mankoč je bil v Carigradu na 100 metrov delfin sedmi, plaval je 50,99, s čimer je popravil svoj čas z EP-ja (51,64), kar je bil njegov cilj. V kvalifikacijah te discipline je plaval tudi Robert Žbogar in dosegel 29. čas (52,34).

Po skoku mu je zdrsnila roka
"Da se še boljše. Imel sem kar nekaj napak. Po skoku mi je zdrsnila roka, nato sem to popravljal in rešil. Slab je bil tudi drugi obrat, nadaljevanje pa na to vključno s prihodom v cilj dobro. Brez napak lahko plavam okrog 50,60, a brez napak je težko plavati, verjamem pa, da sem lahko hitrejši kot zjutraj," je prepričan 34-letni Mankoč.

Težave je imel pri skoku
Dugonjić je 100 metrov prsno premagal v času 58,54 in se z 10. časom uvrstil v polfinale. Emil Tahirović je v isti disciplini s časom 1:01,17 osvojil 47. mesto. "Zmedlo me je že uvodu, ker nisem skočil, kot sem si naučil, in zaostal za tekmeci. Mišice si tega skoka še niso zapomnile in preveč sem razmišljal o tem. Vesel sem, da polfinale je, morda sem se le preveč utrudil. Cilj je delno izpolnjen, v polfinalu sem, zdaj računam še na finale. Popoldne bo treba plavati še hitreje, nisem se pa počutil tako lahkotno," je nastop podoživel Dugonjić.

Pripravlja se na 200 metrov hrbtno
Anja Čarman
je s časom 59,02 osvojila 18. mesto na 100 metrov hrbtno, za napredovanje ji je zmanjkalo 16 stotink sekunde, a je bila vseeno dobre volje: "Na startu se mi ni vse izšlo, malo mi je spodrsnilo in začela sem malo prepočasi. Pričakovala sem polfinale, a nisem razočarana, moja disciplina je 200 hrbtno čez dva dni."