Peytonu Manningu so mnogi očitali, da ne zdrži pritiska velikih tekem. Tokrat je zares blestel. Foto: EPA
Peytonu Manningu so mnogi očitali, da ne zdrži pritiska velikih tekem. Tokrat je zares blestel. Foto: EPA
Lovie Smith
Lovie Smith se je vpisal v zgodovino kot prvi temnopolti trener, ki se mu je uspelo uvrstiti v finale Lige NFL. Foto: EPA

Indianapolis Coltsi so v konferenčnem finalu profesionalne lige ameriškega nogometa z 38:34 premagali New England Patriotse, Chicago Bearsi pa z 39:14 New Orleans Saintse.

Indianapolis je pred svojimi navijači v drugi četrtini zaostajal že za 18 točk. Na krilih najboljšega podajalca lige Paytona Manninga so Coltsi trikratne prvake ujeli že v tretji četrtini in nato še dvakrat, potem ko je New England zopet prevzel vodstvo. Dve minuti pred koncem so Patrioti vodili 31:34, ko so po zaslugi Manninga Coltsi naredili več kot 80 jardov in zabili zmagoviti touchdown.

Na velikem finalu prvič temnopolta trenerja
Indianapolis se je na Super Bowl uvrstil prvič po letu 1970, ko je klub domoval še v Baltimoru. Tudi zadnja uvrstitev Chicaga v veliki finale ima že dolgo brado. Medvedi so bili na Super Bowlu nazadnje leta 1986. Še zanimivost. Na Super Bowlu bosta na klopi prvič sedela temnopolta trenerja. Najprej je to uspelo strategu Chicaga Loviju Smithu, le nekaj ur pozneje pa se mu je pridružil trener Indianapolisa in dober prijatelj Tony Dungy.

"Igralci v ekipi so vedeli za to in želeli pomagati pri ustvarjanju zgodovine. Počutim se prav blagoslovljenega, da sem lahko v tem položaju. Toda še bolje se bom počutil, če bom prvi temnopolti trener z naslovom prvaka NFL," je dejal Smith, ki je Dungyja na papirju zgodovine prehitel za štiri ure..

R. K.