Eli Manning bo v šestih letih prejel nekaj manj kot 100 milijonov dolarjev. Foto: EPA
Eli Manning bo v šestih letih prejel nekaj manj kot 100 milijonov dolarjev. Foto: EPA
Carson Palmer
Eden najbolje plačanih igralcev je tudi Carson Palmer, igralec Cincinattija. Foto: EPA

Prvi izbor nabora 2004 se skupaj z ekipo v Albanyju pripravlja na 6. sezono v modrem dresu, že od konca prejšnje sezone pa je bilo jasno, da bodo Giantsi poskušali storiti vse, da MVP-ja Super Bowla XLII obdržijo v New Yorku še nekaj sezon. Manninga je leta 2004 na naboru izbral San Diego, a Eli za to ekipo ni nikoli igral. Še pred začetkom sezone 2004 se je preselil v New York in nekaj tednov pred začetkom sezone podpisal 6-letno pogodbo, vredno 54 mio. Ta se bo ob koncu sezone 2009 iztekla, Eli pa z novo pogodbo ostaja pri Velikanih najmanj do leta 2015.

Manning najbolje plačani igralec v NFL-u
Manning bo med letoma 2010 in 2015 prejel več kot 15 milijonov na sezono, kar je trenutna najvišja letna plača v ligi. Visoka pogodba je posledica uspešnih predstav, ki jih je Eli prikazal v prvih 5 sezonah. V predlanski sezoni mu je z Giantsi uspelo priti vse do konca, ko so Velikani v Super Bowlu šokirali New England Patriotse in zmagali s 17:14, Eli pa je bil proglašen za najkoristnejšega igralca tekme. Od leta 2004 Velikanom le enkrat ni uspelo priti v končnico, Manningova statistika pa je vsako leto boljša. V zadnji sezoni je Eli igral tudi v Pro Bowlu, tekmi zvezd lige NFL.

Pogodbe vse višje
Mnogi se sprašujejo, kam vse to vodi. Pogodbe so vsako leto višje in tudi gospodarska kriza tega ni ustavila. Prvi izbor letošnjega nabora, Matthew Stafford, bo v 6 sezonah prejel 72 milijonov, v najmočnejši ligi ameriškega nogometa na svetu pa ni odigral še niti ene tekme. Elijev starejši brat, Peyton, je že leta 2004 podpisal 7-letno pogodbo, vredno 99,2 milijona dolarjev. Veliko so v zadnjih sezonah iztržili tudi Carson Palmer (119 mio., 9 let), Michael Vick (130 mio., 10 let) in Ben Roethlisberger (102 mio., 8 let).