Mark Selby je že nekaj časa številka 1 svetovnega snookerja. Foto: Best of snooker
Mark Selby je že nekaj časa številka 1 svetovnega snookerja. Foto: Best of snooker
Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan ostaja pri 16 osvojenih turnirjih velike trojice. V svoji vitrini ima šest mastersov, oba preostala turnirja pa je osvojil po petkrat. Foto: Reuters

V veliko trojko turnirjev ob tem turnirju sodita še svetovno prvenstvo in masters. Selby je tako vsakega od teh turnirjev osvojil natanko dvakrat.

Bilo je že 7:2
Začetek dvoboja ni kazal na dramo. Selby je v popoldanskem delu finala dobil dve dolgi igri (33 in 48 minut) in pobegnil v varno vodstvo s 7:2. A trdoživi O'Sullivan se ni vdal in z nekaj hitrimi nizi (tudi 134 in 130) znižal zaostanek na 8:7, a preobrata ni zmogel.

Privilegij igrati v takih okoliščinah
"Igrati proti Ronnieju in tako atmosfero, to ti res dvigne mravljince. Privilegij je igrati v takšnih okoliščinah. Moral sem igrati res na polno. Če bi igral le 60-odstotno, gotovo ne bi zmagal," je bil zadovoljen Selby, ki je za nagrado prejel 170 tisoč funtov.

O'Sullivan: Je najboljši na svetu
Na drugi strani je 40-letni O'Sullivan priznal: "Ni kaj reči, Mark je igral bolje in popolnoma zasluženo zmagal. Sploh na začetku obračuna sem zgrešil preveč lahkih udarcev. A igral sem dobro, saj je nezadanje Mark najboljši igralec na svetu."

Kmalu tudi v Ljubljani
Kakovost snookerja v finalu je bila res na visoki ravni, saj sta v zadnjih šestih igrah skupaj nanizala kar pet stotic. Ta mesec bo na sporedu še en turnir za jakostno lestvico v Glasgowu, 22. decembra pa bo v Ljubljani ekshibicijski turnir, kjer bodo ob Marku Selbyju igrali še Judd Trump (pred dnevi se je pogovarjal za MMC), Shaun Murphy in Neil Robertson.

OP Združenega kraljestva, finale:
SELBY (ANG/2) - O'SULLIVAN (ANG/8) 10:7
Polfinale:
O'SULLIVAN (ANG/8) - FU (HKG/13) 6:5
SELBY (ANG/2) - MURPHY (ANG/6) 6:2

Četrtfinale:
O'SULLIVAN (ANG/8) - WILLIAMS (WAL/16) 6:2
FU (HKG/13) - JONES (WAL/37) 6:5
MURPHY (ANG/6) - BRECEL (BEL/30) 6:1
SELBY (ANG/2) - HIGGINS (ŠKO/7) 6:5