Mina Markovič ima vse možnosti za ubranitev naslova najboljše v svetovnem pokalu v športnem plezanju. Foto:
Mina Markovič ima vse možnosti za ubranitev naslova najboljše v svetovnem pokalu v športnem plezanju. Foto:

Najboljša slovenska plezalka je bila v današnjem polfinalu šesta, potem ko je bila med vodilnimi v kvalifikacijah.
V finalu je o zmagovalki odločal čas
"V samem polfinalu nas je kar precej oziroma skoraj vseh prvih deset tekmovalk padlo na istem mestu in so odločale res malenkosti, oziroma je bilo še nekaj pritožb za poznejše rezultate. Pozneje v finalu je bila spet dolga smer, malo boljša od polfinalne. Dve tekmovalki sva priplezali do vrha in na koncu je odločal čas. Jaz lahko rečem, da sem s svojim nastopom danes zadovoljna," je po tekmi povedala Markovičeva.

Do zmage je sicer priplezala Avstrijka Johanna Ernst, za slovensko plezalko pa je na tretjem mestu končala domačinka Jain Kim.
Markovičeva verjame v ubranitev naslova
"Do konca sezone so še tri tekme za svetovni pokal. Drugače je pri vrhu kar precej napeto. Mislim, da bo treba še na vseh tekmah zelo dobro odplezati in marsikaj pokazati. Verjamem pa, da sem dobro pripravljena in zmožna ubraniti lanski naslov," je o možnostih za ubranitev lanske skupne zmage dejala Markovičeva.

Med moškimi najboljši Kanadčan McColl
V moški konkurenci je slavil Kanadčan Sean McColl, za njim pa sta končala Nizozemec Jorg Verhoeven in Italijan Stefano Ghisolfi. Domen Škofic in Urban Primožič sta v polfinalu padla na istem gibu in osvojila končno 11. in 12. mesto, medtem ko je bila med ženskami Maja Vidmar 15.
Do konca svetovnega pokala še tri tekme
Azijska turneja se nadaljuje s tekmo v Južni Koreji prihodnji konec tedna, ko se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili v Mokpoju, in nato še s predzadnjo tekmo na Japonskem. Konec svetovnega pokala v težavnosti bo znova v Kranju.