Mina Markovič je dosegla nov velik uspeh slovenskega plezanja. Foto: BoBo
Mina Markovič je dosegla nov velik uspeh slovenskega plezanja. Foto: BoBo
Klemen Bečan
Klemen Bečan se je uvrstil tik pod zmagovalni oder. Foto: MMC RTV SLO

Markovičeva je ena redkih tekmovalk, ki so v svetovnem pokalu zmagale tako v težavnosti kot tudi v balvanih, v dveh precej različnih panogah. Slovenski dan v bavarski prestolnici je s četrtim mestom dopolnil Klemen Bečan.

Jernej Kruder je zasedel 43. mesto, aktualna državna prvakinja Mateja Hohkraut pa je bila 30.
Presenetila še samo sebe
"Sem presrečna. Kar nekaj časa po tekmovanju sploh nisem prav dojela, da dejansko nobena od tekmovalk nima več nobene možnosti, da bi preplezala tri balvane, in da sem zmagala. S svojim plezanjem sem zelo zadovoljna. Sploh sem samo sebe presenetila z narejenim skokom na zadnjem balvanu v finalu, kar je malo nenavadno zame, in potem stisnila "bolder" še do vrha, kar je bilo res super. Res sem morala dati vse iz sebe, to je bila še zadnja tekma v balvanih letos, ampak vse se je poklopilo. Bolje se ne more," je povedala 23-letna Markovičeva.

Druga je bila Nemka Juliane Wurm, šele tretja pa Avstrijka Anna Stöhr, skupna zmagovalka svetovnega pokala v balvanih in aktualna svetovna prvakinja. Markovičeva je sezono končala na skupno petem mestu.

Bečan skupno sedmi
V moški konkurenci je slavil aktualni svetovni prvak, Rus Dimitrij Šarafutdinov, pred rojakoma Rustamom Gelmanovom in Aleksejem Rubcovom. Bečan je končal na sedmem mestu v skupnem seštevku.