Mina Marković je letos zmagala trikrat. Foto: BoBo
Mina Marković je letos zmagala trikrat. Foto: BoBo

Zmagala je Južna Korejka Jain Kim pred Avstrijko Angelo Eiter. Druga Slovenka Maja Vidmar je končala na 11. mestu, skupno pa je tretja.

"Za stopničke sem zelo vesela, ker je bila konkurenca kar precejšnja in je veliko tekmovalk pokazalo res dobro pripravljenost. Vseeno pa imam nekoliko grenek priokus, ker mi po mojih občutkih niti enega kroga tekmovanja ni uspelo odplezati res stoodstotno in tako dobro, kot sem pripravljena. Mislim, da je tekem še dovolj na sporedu, in upam, da mi bo že naslednji teden uspelo odplezati brez napak," je po podelitvi odličij povedala Markovičeva, ki je obenem pohvalila postavljavce smeri za kakovostne postavitve, ki so omogočale zanimivo plezanje.

Pri moških je zmagal Avstrijec Jakob Schubert in utrdil vodstvo v skupnem seštevku. Klemen Bečan je zasedel 12. mesto, Jure Raztresen je bil 18., Domen Škofic 24., Matej Sova pa 30. Naslednja tekma bo že čez teden dni v Boulderju, v ameriški zvezni državi Kolorado, kamor se odpravlja pet Slovencev - Vidmarjeva, Markovičeva, Bečan, Raztresen in Škofic.