Tjaša Kysselef je v Bakuju s povprečjem 12,566 zasedla osmo mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef je v Bakuju s povprečjem 12,566 zasedla osmo mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Belak, ki je po vrnitvi led prebila pred tedni na svetovnem pokalu v Kairu, ko si je nastop ni posrečil, se je deset mesecev po rojstvu sina povzpela na zmagovalni oder svetovnega pokala. 27-letna telovadka je v finalu težji skok (5,0) prikazala izjemno lepo in si za izvedbo prislužila 8,700 točke, skupno pa 13,700 in je bila na dobri poti celo do zmage.

Nato pa je pri drugem skoku, ki ima štiri desetinke točke nižjo težavnost, padla (12,166), a je bilo njeno povprečje 12,933 zaradi izjemne težavnosti obeh skokov tokrat kljub napaki dovolj visoko, da je končala na tretji stopnički zmagovalnega odra.

Teja Belak se vrača po materinstvu

"Imela sem srečo, da sem končala na stopničkah, ker imam tako težka skoka. S skokoma pa seveda nisem zadovoljna. Že prvega znam sicer lepše prikazati, z drugim, lažjim, pa imam zadnje čase precej težav, priznam. Pri drugem sem popravljala tehniko in jo izpilila do te mere, da je pripravljena za pol obrata več, 720 stopinj. Zdaj pa izvajam skok 540, pri čemer mi ta tehnika očitno ne odgovarja," je dejala slovenska telovadka in dodala: "Priznam, sem kar malo razočarana. Še sreča, da je bilo vseeno dovolj za stopničke."

Mavrič razočaran z rezultatom

Zelo dobro je finale odprla tudi 28-letna Tjaša Kysselef. Za prvi skok (4,6) je prejela izvedbo kar 8,800 točke, nato pa je pri lažjem (4,2) padla in končala na osmem mestu. Kysselef je predtem nanizala dve zmagi in eno četrto mesto. Kam jo bodo ti dosežki pripeljali v skupni razvrstitvi sezone 2022 na preskoku, bo znano po Bakuju, že zdaj pa je jasno, da je "zapravila" skupno zmago.

"Za prvi skok sem prejela zelo lepo, visoko oceno in tudi skok je bil zelo dober. Bila sem zadovoljna. Pri drugem pa me je zmotilo to, da sem že pri teku prišla preblizu konja, tako da sem imela previsoko rame oziroma prenizko noge. V zraku sem se nato skušala rešiti, ampak mi ni uspelo. Pri pristanku sem bila presenečena, da sem padla na zadnjico, ker tega skoka res ne padem kar tako, ampak mora res iti nekaj narobe. Povsem sem se izgubila v zraku. Podobno, kot se mi je pripetilo na svetovnem prvenstvu, le da sem tam padla naprej pri poskusu reševanja skoka," je pristavila Kysselef.

"Danes smo izgubili in zlato medaljo na tekmi in še skupno zmago. Ne vem, očitno ne znamo narediti takrat, ko je treba. Razočaran sem," je po tekmi iz Bakuja sporočil selektor ženske vrste Andrej Mavrič, potem ko sta obe njegovi varovanki pri drugem, lažjem skoku naredili napaki.