Mina Markovič je novo sezono svetovnega pokala začela s šestim mestom. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Mina Markovič je novo sezono svetovnega pokala začela s šestim mestom. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Markovičeva je bila v petkovih kvalifikacijah po nekoliko zadržanem plezanju 12. Branilki skupne zmage svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji je v polfinalu v zelo težkih balvanih, od katerih so bili preplezani le trije, uspelo preplezati enega v prvem poskusu, kar je zadoščalo za finale, v katerem pa ni pokazala vsega, kar zmore. Izmed štirih finalnih balvanov ni dosegla vrha niti enega.

"V finalu mi je mogoče zmanjkalo čisto malo potrpežljivosti, kajti sam rezultat ne odraža čisto tega, kaj sem v naredila v posameznem bolderju. Vseeno je za mano lep začetek sezone in tudi potrditev dobre forme. Postavljavci so poskrbeli za težke 'bolderje', v finalu predvsem v enem problemu dekleta nismo imela veliko možnosti. Sama sem se sicer v dveh finalnih balvanih skoraj dotaknila vrha, vendar to na koncu ne šteje. Čez en teden si tudi doma ob zelo močni konkurenci lahko obetamo lepo tekmo," je povedala Markovičeva.

Zmagala je Japonka Akijo Noguči, branilka skupne zmage svetovnega pokala v balvanskem plezanju Avstrijka Anna Stöhr je bila druga, tretje mesto pa je pripadlo Južni Korejki Jain Kim.

Pri moških je zmagal Avstrijec Jakob Schubert. Jernej Kruder in Klemen Bečan sta obstala v polfinalu in zasedla končni 14. in 18. mesto.

Karavana svetovnega pokala športnih plezalcev se bo zdaj preselila v Slovenijo, kjer bo čez en teden tekmo v balvanih gostil Log - Dragomer.