Sprejem športnikov in trenerjev, zaposlenih v Policiji, ki so se udeležili olimpijskih iger v Parizu. Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
Sprejem športnikov in trenerjev, zaposlenih v Policiji, ki so se udeležili olimpijskih iger v Parizu. Foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Zbrane sta nagovorila minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić.

Poleg kajtarja Vodiška so zaposleni v policiji še atleti Klara Lukan, Neja Filipič in Matic Ian Guček, judoista Kaja Kajzer in Metka Lobnik, kajakaša in kanuista na divjih vodah Eva Alina Hočevar in Benjamin Savšek, namiznoteniška igralca Darko Jorgić in Deni Kožul ter namiznoteniška trenerka Andreja Ojsteršek Urh.

"Vesel sem, da smo v policiji lahko podprli vaš trud in vam z zaposlitvijo omogočili nekoliko boljše pogoje za trening in tekmovanja. Verjamem, da smo s tem naredili nekaj dobrega za slovenski šport. In prav je tako, ker ste tudi vi veliko naredili za nas," je povedal direktor policije.

Dejal je, da so dosežki vrhunskih športnikov ena tistih stvari, ki nam vsem prinašajo zadovoljstvo in so v ponos državi. "Pravzaprav kar nekako sodite v to našo modro družino, saj imata šport in policija veliko skupnega. Tisto, kar poleg talenta naredi dobrega vrhunskega športnika, so namreč tudi vrline in vrednote, ki odražajo dobrega policista. To so vztrajnost, odločnost, trdo delo in precejšnja disciplina," je še dodal direktor Jušić.

Minister za notranje zadeve je vsem skupaj in vsakemu posebej čestital ter dodal, da smo na ministrstvu, policiji in inšpektoratu najbolj zvesti navijači in podporniki vrhunskih športnic in športnikov.

"Vemo, da je vsak vaš dosežek prigaran, da v vrhunskem športu ni naključij in ni nič podarjenega. Umirjenost, sproščenost in dobra psihična pripravljenost pa so prvi pogoj za trdo delo, ki prinese rezultate. Noben športnik pa ne pride na vrh sam. Tu so njegova družina in prijatelji, so predani trenerji, močne in povezane ekipe, klubi in zveze," pa je med drugim dejal minister Poklukar.

Športnikom je zaželel bogato športno pot še naprej in tudi na naslednjih poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 2028 – in nove mejnike v vrhunskem športu, ki jih bodo postavili.
V imenu vrhunskih športnic in športnikov, zaposlenih v policiji, je zbrane nagovoril Vodišek.

"Vaša podpora mi pomeni res veliko, saj se zavedam, da brez pomoči policije in ministrstva za notranje zadeve ne bi mogel dosegati vrhunskih rezultatov. Ko pogledam svojo medaljo, se zavedam, da za njo stoji ogromno truda in napora, mojega in članov moje ekipe. Ta trud ni samo naš, ampak tudi vaš, saj bi bila brez vaše pomoči in podpore pot do vrhunskih rezultatov veliko težja," je povedal Vodišek.

Sprejema se je udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac, posebno mesto na sprejemu pa so namenili Miroslavu Cerarju, legendarnemu olimpioniku, enemu najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov. Spomnili so se tudi tudi sedmih slovenskih policistov, ki so pomagali francoskim varnostnim silam na OI v Parizu.