Manny Pacquiao je v veltrski kategoriji, v kateri boksa tudi Dejan Zavec, zadnja leta nepremagljiv. Foto: Reuters
Manny Pacquiao je v veltrski kategoriji, v kateri boksa tudi Dejan Zavec, zadnja leta nepremagljiv. Foto: Reuters

32-letni filipinski boksar je prevladoval vseh 12 rund in trije sodniki so upravičeno presodili, da je bil boljši. "To ni bila moja najboljša predstava, toda boksal sem po najboljših močeh. Sredi borbe se mi je zdelo, kot da imam zvezane noge in se nisem mogel dobro premikati," je povedal Pacquiao, ki je svojo bilanco popravil na 53-3-2. Od 53 zmag jih je bilo 38 z nokavtom.

Mosley je ubral obrambno taktiko, ki seveda ni bila po volji gledalcev v Garden Areni in so zato glasno negodovali. Čakal je na napako nasprotnika, po kateri bi lahko sprožil protinapad, toda izkušeni Pacquiao je bil na to pozoren. "Manny je izjemen borec, hiter in močan. Že na začetku borbe sem bil presenečen, kako močne udarce ima. Česa podobnega še nisem občutil."

Zlasti v tretji rundi je "Pacman" sprožil nekaj močnih udarcev in tekmeca spravil na tla, toda Mosley se je dokazal kot zelo trdoživ borec in nokavta do konca borbe le ni bilo, čeprav ga je množica zahtevala z vpitjem "Knock him out!" (nokavtiraj ga).

Trener Mannyja Pacquiaa Freddie Roach je 39-letnemu Mosleyju svetoval, naj konča kariero: "Mislim, da ni poskušal dobiti tega dvoboja, ampak je želel le preživeti. Ko pride kariera do takšne točke, je čas za slovo!" Roach se je tudi ozrl k naslednjemu nasprotniku. Slovenci bi seveda radi videli, da bi bil to Dejan Zavec, toda Roach ima v mislih Juana Manuela Marqueza, s katerim se je Pacquiao že dvakrat boril.