Bojan Tokič je v zelo dobri formi in bo upal na preboj v četrtfinale. Foto: Reuters
Bojan Tokič je v zelo dobri formi in bo upal na preboj v četrtfinale. Foto: Reuters

"Turnir še naprej spada med največje na svetu, že petič zapored bo nagradni sklad 122.000 ameriških dolarjev. Dejstvo, da je število nastopajočih vsako leto višje, letos je prijavljenih 363 tekmovalcev iz rekordnih 48 držav, dokazuje, da je naše tekmovanje našlo svoj prostor med največjimi turnirji. Prenos tekmovanja gre tudi na Kitajsko, lani si je finalna dvoboja ogledalo 20 milijonov ljudi," je na novinarski konferenci povedal direktor turnirja Boris Horvat.

V znamenju Azijcev
Prvi nosilec turnirja bo Ma Long, drugi Žang Džike, tretji pa Vang Hao, pri ženskah pa bo najvišje postavljena igralka Ding Ning. Od najboljše deseterice s svetovne lestvice bo igralo šest fantov in sedem deklet, vsi prihajajo iz Azije. A navzočnost najboljših Kitajcev posledično zmanjšuje udeležbo najboljših evropskih igralcev in igralk na čelu z Nemcem Timom Bollom, ki se dvobojev s Kitajci do velikih tekmovanj izogiba. Z odsotnostjo najboljših Evropejcev pa se znižuje tudi zanimivost tekmovanja, številni celo menijo, da bi samo nastopi evropskih igralcev v dvorano privabili več gledalcev.

Tokič bo upal na četrtfinale
"Tu ne moremo storiti ničesar, smo pa po drugi strani ponosni, da pri nas igrajo svetovni in olimpijski prvaki, s čimer se številni športi ne morejo pohvaliti. Letos bo konkurenca najhujša doslej, močno upamo, da se ji bo lahko upiral tudi najboljši slovenski igralec Bojan Tokič, ki je trenutno v izvrstni formi. Zelo lepo bi bilo, da bi nadgradil lanski nastop, stopil še korak višje, se pravi, da bi se uvrstil v četrtfinale," pa je želje slovenske namiznoteniške javnosti izrazil predsednik namiznoteniške zveze Marjan Hribar.

Bojan Tokič bo 12. nosilec
Slovenija bo zaradi domačega prizorišča tudi letos imela veliko predstavnikov. Večina izmed njih si bo mesto med 64 igralci in igralkami poskušala priboriti v kvalifikacijah, štirje pa so zaradi domače dvorane na turnir uvrščeni neposredno. Tokič bo 12. nosilec, Saš Lasan 32., medtem ko bosta v ženski konkurenci pri repu nosilk Martina Pohar in Manca Fajmut.