Slovenci so to sezono odlični in bodo pred domačimi navijači še bolj motivirani za nove uspehe. Foto: www.ninajelenc.com
Slovenci so to sezono odlični in bodo pred domačimi navijači še bolj motivirani za nove uspehe. Foto: www.ninajelenc.com

V petek bo na sporedu tekma v klasičnem spustu, ki so jo zaradi prenizke vodne gladine Savinje z Ljubnega ob Savinji prestavili na Savo. Klasični spust bo tako potekal med Zagorjem in Hrastnikom (start pri bencinski črpalki ob cesti Zagorje-Trbovlje, cilj pa pri termoelektrarni Trbovlje). Start klasične tekme bo ob 16. uri.

V soboto bo na celjski Špici še vrhunec svetovnega pokala - tekma v sprintu na divjih vodah. Kvalifikacije se bodo začele pol ure prej, kot je bilo sprva načrtovano, tako da bodo kanuisti, kajakašice in kajakaši na Savinji startali že ob 15.30. Druga vožnja v omenjenih kategorijah se bo začela ob 16.50. Ob 18.45 se začnejo še kvalifikacije za kanuistke ter moške in ženske kanuistične dvojce (druga vožnja ob 19.10). Finale vseh kategorij se začne ob 21.45, podelitev kolajn najboljšim pa je predvidena za 23.30.

Slalom: Slovenija v Španiji tudi z olimpijci
V Seu d'Urgellu v Španiji pa se bo v petek začela druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Potem ko so Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Urša Kragelj, Luka Božič in Sašo Taljat prvo tekmo v Italiji izpustili, saj so se ravno vrnili s priprav v Riu de Janeiru, bodo tokrat na startu tekme tudi oni. Prav vsi imajo z olimpijsko progo iz leta 1992 dobre izkušnje. Peter Kauzer je leta 2009 tu prvič postal svetovni prvak, Luka Božič in Sašo Taljat sta bila na istem svetovnem prvenstvu bronasta, Urša Kragelj je zmagala na tekmi svetovnega pokala leta 2012, Benjamin Savšek pa je bil lani tretji. Uspešno je bilo tudi leto 2013, ko je na svetovnem pokalu med kanuisti zmagal Anže Berčič, med kajakašicami pa Eva Terčelj. Oba bosta tekmovala tudi letos.