Brigita Brezovac je zmagala že na prvih dveh profesionalnih tekmovanjih v bodibildingu in nastopila tudi na Miss Olimpia v Las Vegasu. Foto: MMC RTV SLO
Brigita Brezovac je zmagala že na prvih dveh profesionalnih tekmovanjih v bodibildingu in nastopila tudi na Miss Olimpia v Las Vegasu. Foto: MMC RTV SLO
Brigita Brezovac - najbolj mišičasta Slovenka

Uspela je v ZDA in se v bodibildingu prebila med profesionalke. Nekoč je bila državna prvakinja v karateju in dvigovanju uteži, nato je zmagala na odprtem prvenstvu Slovenije v fitnesu. V bodibildingu se je nekaj let kalila na amaterskih tekmovanjih. Na svetovnem prvenstvu je bila leta 2009 v Italiji druga. Ta rezultat ji je odprl pot profesionalke, kjer so se ji uresničile sanje. Nastopila je na Miss Olimpia in postala edina Slovenka, ki se je udeležila uglednega tekmovanju v Las Vegasu. Življenje se je povsem spremenilo, ponudbe dobiva z vseh koncev sveta.

Brutalna služba
Pot do uspeha je brutalnejša kot videz tekmovalcev. 31-letna Mariborčanka je na stalni beljakovinski dieti, uživati mora vrsto dopolnil in se predvsem potiti pod utežmi. Zlasti obdobje tik pred tekmovanji, ko je treba napihniti telo in pokuriti vso maščobo, je pravo trpljenje. Vrhunska forma, s katero se predstavi na tekmovanju, traja le od tri do štiri ure: "Le psiha te 'gor drži'. Si brez hrane, brez tekočine, počutiš se zanič in takrat moraš izkoristiti svojih pet minut. Toda bodibilding je moja služba. Zahtevna, brutalna, ampak - mi je všeč!"

Nekatere se spreminjajo v moškega
Številne tekmovalke uživajo testosteron, zato jim izpadajo lasje, po telesu so poraščene. Telo se spreminja v moškega. Brigita ni taka. Rada je urejena, privlačna. Njena vzornica je Lenda Murray, ki jo ima za lepotico. Po njenem mnenju mišičasto žensko telo v Sloveniji v očeh številnih ni prav privlačno, precej bolj pa vloženi trud cenijo v ZDA in tudi na Bližnjem vzhodu. "V ZDA celo priletijo najstnice in me prosijo, da se slikajo z menoj!"

Povzeto po oddaji Tednik

Brigita Brezovac - najbolj mišičasta Slovenka