Slovenci so morali priznati premoč Poljakom. Foto: Ervin Čurlič
Slovenci so morali priznati premoč Poljakom. Foto: Ervin Čurlič
Namizni tenis: Poljaki ugnali Slovence

To pomeni, da Slovenija na evropskem prvenstvu, ki bo jeseni v Schwechatu, ne bo igrala v elitni skupini, ampak bo igrala za mesta od 12. nazaj.

Kitajec porazil Tokiča
Najboljši slovenski igralec Bojan Tokič je izgubil že prvi posamični dvoboj tekme, saj ga je s 3:1 premagal Kitajec v poljski vrsti Wang Zeng Yi, ki je sicer na jakostni lestvici 40 mest za Novogoričanom. Dobitnik treh kolajn z evropskih prvenstev je igral na ravni zadnjih turnirjev svetovne serije, na katerih je izpadel v prvem krogu. Sicer je imel svoje priložnosti, največjo pa je zagotovo zapravil v tretjem nizu, ko je že vodil z 9:6.

Tokič imel težav z novim loparjem
"Zahvaljujem se gledalcem, ki so napolnili dvorano, žal se jim nisem oddolžil z zmago. Kriv je slab začetek, na katerem nisem dobro vračal s servisom, tako da nisem mogel zaustaviti njegove igre. Ne vem točno, kaj se dogaja, saj ne čutim, da bi igral slabo, da bi mi pešala forma. Tudi izgovorov glede zdravja nimam, težave s komolcem so že zdavnaj za mano. Obstaja le problem novega loparja, na katerega se še privajam. Ne bojim se, verjamem, da bom hitro spet pravi," je bil razočaran Tokič. Tudi preostala Slovenca Jan Žibrat in Saš Lasan sta gladko izgubila.

SLOVENIJA - POLJSKA 0:3
Bojan Tokič - Wang Zeng Yi 1:3 (-9, -8, 7, -9)
Jan Žibrat - Daniel Gorak 0:3 (-6, -5, -4)
Saš Lasan - Jakub Kosowski 1:3 (-6, -9, 8, -5)

Namizni tenis: Poljaki ugnali Slovence