Peyton Manning je z uspešno uvodno predstavo preusmeril pozornost ameriške javnosti s škandala Michaela Vicka. Foto: EPA
Peyton Manning je z uspešno uvodno predstavo preusmeril pozornost ameriške javnosti s škandala Michaela Vicka. Foto: EPA

Pod taktirko neuničljivega Peytona Manninga so se zmagovalci lanske sezone predstavili v zastrašujoči luči. Prvi polčas je bil še v znamenju otipavanja moči nasprotnikov in se je končal 10:10. V nadaljevanju se je proti moštvu iz svojega rojstnega mesta pričakovano razigral starejši izmed bratov Manning, ki je podal za tri 'touchdowne' in za navdušujočih 31:0 v drugem delu.

Redni del samo ogrevanja za končnico
Moštvo stratega Tonyja Dungyja je zapustilo šest igralcev, ki so začeli lanski finale, od tega kar štirje iz obrambne postavitve. "To je samo ena tekma, preden se zares začne, jih moramo oddelati še 15," svari pred evforijo superzvezdnik Coltsov, ki je bil v preteklosti po odličnih rednih delih že velikokrat razočaran v končnici prvenstva.

Trije veliki favoriti
Prvaka v najbolj priljubljenem športu v ZDA bodo po napovedih najresneje ogrožala moštva New Englanda in San Diega, seveda v dolgi in izčrpajoči sezoni presenečenja niso izključena. V ligi sodeluje 32 moštev, vsako v rednem delu odigra 16 tekem. Sezona se bo končala 3. februarja z 42. Super Bowlom, ki bo v Glendalu v Arizoni.

T. G.