Foto: EPA
Foto: EPA

V svežem podkastu se Urošu Volku, Anji Hlača Ferjančič in Franciju Pavšerju pridruži pomočnik trenerja ženske odbojkarske reprezentance ZDA Luka Slabe, ki poudarja, da so bili Slovenci preprosto nadigrani in nerazpoloženi, Italija pa ni podarjala točk.

Verjame, da bodo reprezentanti našli naboj za tekmo z Brazilijo, tako dolgotrajno zmagovanje na visoki ravni pa je ena najtežjih stvari v športu. V podkastu je govor o pomembnosti postavljanja ciljev, ki so ključni za zbranost in motivacijo.

Visoke cilje ima tudi slovenska košarkarska reprezentanca, ki si je z zmago nad Belgijo v Berlinu zagotovila pot v četrtfinale. Naslov evropskih prvakov bo še težje ubraniti, ker si vsi želijo slovenskega skalpa.

Po dobri predstavi Mika Tobeyja razmišljamo o polemikah okoli naturaliziranja tujih košarkarjev, saj procesi pridobivanja potnih listov niso enaki, kar posamezne države postavlja v deprivilegiran položaj.

Slabe razlaga, da po porazu odbojkarjev ni časa za objokovanje, treba je nadaljevati s svojo normalno rutino. Trener mora izžarevati disciplino in poudarjati enak pristop proti vsakemu nasprotniku, tudi proti Brazilcem, saj je nekaj najlepšega končati turnir z zmago, pot domov bi bila mnogo lažja z medaljo v žepu.

Na prvo žogo S01E10: Pot domov je lažja z medaljo