Peter Kauzer je v sijajni formi. Foto: MMC RTV SLO
Peter Kauzer je v sijajni formi. Foto: MMC RTV SLO

To ni bila Kauzerjeva prva zmaga v središču Ljubljane, je bila pa prva, ki jo je dosegel pod Čevljarskim mostom. Tradicionalno prizorišče pri Tromostovju so prireditelji letos prestavili na Breg in tako omogočili, da si je tekmovanje lahko ogledalo še več gledalcev.

Kauzer, evropski prvak na nedavnem prvenstvu v Bratislavi, je brez težav napredoval iz kroga v krog in bil nato v finalu pričakovano boljši od Joana Crespa iz Španije, ki je za Slovencem zaostal skoraj tri sekunde. Drugi slovenski predstavnik v kajakaški konkurenci Simon Brus je prav tako odločno veslal, a na koncu moral priznati premoč olimpijskemu prvaku iz Pekinga Alexandru Grimmu.

Kauzer je bil edini slovenski predstavnik v finalnih dvobojih. V konkurenci kanuistov je bil najboljši Španec Ander Elosegui, drugo mesto je osvojil Nemec Sideris Tasiadis. Pri dekletih je bil finale povsem britanski, Louise Donington pa je bila na koncu za sedem stotink sekunde hitrejša od reprezentančne kolegice Fionne Pennie. Med dvojci sta zmagala Nemca Schroeder in Henze, drugo mesto pa je pripadlo francoski dvojici Biso-Pico.