Pozdrav navijačem po uspešnem večeru. Foto: Ervin Čurlič
Pozdrav navijačem po uspešnem večeru. Foto: Ervin Čurlič
Slovenska namiznoteniška reprezentanca
Veselje slovenskih namiznoteniških igralcev po veliki zmagi. Foto: Ervin Čurlič
Namiznotenisači ugnali favorizirano Poljsko

Dve točki za Slovence je prispeval Bojan Tokić, eno pa Darko Jorgić. S tem uspehom imajo lepe možnosti, da se uvrstijo v elitno skupino evropskega prvenstva leta 2017 v Luksemburgu. Odločilno tekmo bodo igrali 7. marca v Belgiji.

Jorgić, dobitnik bronaste kolajne v mešanih dvojicah z mladinskega svetovnega prvenstva v Južni Afriki, je na uvodu z atraktivno igro brez večjih težav premagal Daniela Goraka.

Tokić je proti Zengyiju Wangu, ki ga je letos premagal v 2. krogu olimpijskih iger, spet pokazal, da težko igra v domačem mestu. Izgubil je prva dva niza, a nato vendarle izpeljal preobrat.

Deni Kužul proti Jakubu Dyjasu, dobitniku bronastega odličja z evropskega prvenstva v Budimpešti, ni imel veliko možnosti, a se je hrabro boril, priložnost za boljši izid pa je zapravil v drugem nizu, ko je iz rok izpustil vodstvo z 10:8. Tudi Jorgić se je proti Wangu častno boril, dobil niz, a usoda slovenske ekipe je bila vseeno v rokah Tokića, ki je bil pred še eno težko psihološko preizkušnjo. A opravil jo je z odliko, Goraku ni prepustil niti niza, s tem pa ekipo približal prvemu mestu v skupini, za kar bo treba zmagati še v Belgiji.

"Vedel sem, da se mora ta moja mora v domači dvorani enkrat končati. Selektorja sem prosil, da ne bi šel prvi za mizo, mislim, da je bila to dobra poteza. V prvem dvoboju sem bil sicer živčen, jezen, v drugem nizu sem zapravil visoko vodstvo z 8:1, tako da je bila jeza razumljiva, a sem bil potrpežljiv. Vedel sem, da se mi mora odpreti in hvala tistemu zgoraj, da se mi v dvoboju s Kitajcem je. Wang je zame zelo neugoden igralec, mislim, da ima celo več zmag v medsebojnih tekmah kot jaz, zato zmago štejem kot velik uspeh," je dejal Tokić.

"Že nekajkrat sem povedal, da smo nora reprezentanca. Proti Belgiji je norost šla v negativno smer, tokrat v pozitivno. Slovenski namizni tenis približujemo evropskemu vrhu, super je, da se tega zaveda tudi javnost. Dvorana v Novi Gorici je bila spet polna in hvala gledalcem za spodbudo," se je smejalo selektorju Jožetu Urhu.
SLOVENIJA - POLJSKA 3:2

Darko Jorgić - Daniel Gorak 3:1 (9, 4, -4, 5)
Bojan Tokić - Zengyi Wang 3:2 (-4, -9, 13, 6, 10)
Deni Kožul - Jakub Dyjas 0:3 (-7, -10, -6)
Jorgić - Wang 1:3 (-10, -6, 4, -7)
Tokić - Gorak 3:0 (7, 6, 6)

Namiznotenisači ugnali favorizirano Poljsko