Mina Markovič ostaja pri dveh zmagah na domači steni. Foto: BoBo
Mina Markovič ostaja pri dveh zmagah na domači steni. Foto: BoBo
Markovičeva dobila skupni seštevek kombinacije
Markovičeva tretja na domači steni v Kranju
Finalni nastop Mine Markovič

Markovičeva je pred 2.000 gledalci v dvorani Zlato polje najprej končala mesto nižje, a je bila slovenska pritožba uspešna, tako da se je 25-letna Ptujčanka prebila na zmagovalni oder za drugouvrščeno Japonko Akijo Noguči.

Markovičeva je tako postala tudi zmagovalka svetovnega pokala v kombinaciji, medtem ko je v težavnosti zaostala za Južno Korejko Džain Kim. Druga Slovenka v finalu Maja Vidmar je osvojila osmo mesto.

Zdravljica za piko na i uspešni sezoni
"S plezanjem ne morem biti ravno zadovoljna, ker sem si na mestu, ki ni bilo nič kaj posebnega, povzročila precej velike težave in na račun neodločnosti sem pač porabila čisto preveč moči. Kljub temu pa sem rešila situacijo, ampak žal za neko res veliko nadaljevanje ni ostalo dovolj moči. Še zdaj mi je zelo žal, še zlasti potem, ko sem pogledala zadnje gibe, ki jih nisem mogla preizkusiti. Gledano na celo sezono je sigurno za mano še ena zelo uspešna sezona, skoraj sama prva in druga mesta v težavnosti, zmaga na svetovnih igrah, na mastru v Arcu, naslov najboljše športne plezalke na svetu, en cel kup dobrih predstav. Mislim, da sem lahko s tako konstantno prikazano formo zelo zadovoljna. Na koncu pa tudi Zdravljica za skupno zmago v kombinaciji v domači dvorani pred domačimi navijači," je bila zadovoljna Markovičeva.

Zmaga za Schuberta; pokal Ami
V moški konkurenci je drugo leto zapored slavil Avstrijec Jakob Schubert. Drugi je bil Čeh Adam Ondra, tretji pa Japonec Sači Ama. Najboljši Slovenec Jure Raztresen se ni prebil v finale, na devetem mestu ga je zgrešil za las. Zmagovalec svetovnega pokala v težavnosti je postal Japonec Ama.

Markovičeva dobila skupni seštevek kombinacije
Markovičeva tretja na domači steni v Kranju
Finalni nastop Mine Markovič