Korošec Tine Urnaut je dragulj slovenske košarke. Foto: RTV SLO
Korošec Tine Urnaut je dragulj slovenske košarke. Foto: RTV SLO
Davor Čebron
Davor Čebron je prispeval 4 točke. Foto: Foto Bobo

Slovenci so v Magilevu napravili velik korak proti EP-ju v Rusiji. Navdušil je mladi up Tine Urnaut, ki je bil s prodornostjo v napadu in borbenostjo v obrambi nerešljiva uganka za domačine. Prvi niz so Slovenci dobili s 25:22, preostala pa s 25:23 in 30:28. Odločilni točki v drugem in tretjem nizu je prispeval Urnaut, ki bo v nedeljo dopolnil šele 18 let.



Manj uspešne so bile ženske, ki so uro prej gladko klonile s 3:0. Izjemno motivirane in višje Belorusinje so bile za razred boljše. Možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo so tako minimalne.

Moški:
BELORUSIJA - SLOVENIJA 0:3 (-22, -23, -28)
Slovenija: Vinčič, Radovič 18, Satler 3, Čebron 4, Pleško 9, Kovačič, Škorc, Urnaut 15, Gasparini 4, Pajenk, Potočnik, Flajs

Ženske:
BELORUSIJA - SLOVENIJA 3:0 (19, 16, 14)
Slovenija: Guštin 5, Šuler, Vugdalič 5, Lipicer-Samec 9, Vezjak, Kramolc 3, Borovinšek 7, Spacal, Drevenšek, Kočar 1, Jontes, Cvitanovič 4.

Matija Pleško: "Dobili smo prvi polčas, drugi nas čaka še v Mariboru. V dvoboju izenačenih tekmecev je odločala naša želja in srčnost, v ekipi s takšnim pristopom pa je velik užitek igrati. Imeli smo tudi nekaj sreče, ki jo vsi potrebujemo."

Davor Čebron: "Odločila je naša trezna glava v prelomnih trenutkih dvoboja, pa tudi bojevitost vseh mojih soigralcev na igrišču. Na povratni tekmi ne bo nobenega popuščanja. Ne mislimo osvojiti niza, ki nas pelje na evropsko prvenstvo, temveč doseči drugo zmago."

Povratni tekmi bosta 9. septembra v Mariboru. Zmagovalca dvobojev se uvrstita na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2007 v Rusiji.