Rajko Uršič je z dvema goloma zrežiral preobrat v drugem polčasu. Foto: Drago Perko/futsal.si
Rajko Uršič je z dvema goloma zrežiral preobrat v drugem polčasu. Foto: Drago Perko/futsal.si
Oplast po preobratu do prve zmage

V nedeljo se bodo pomerili še s špansko ekipo Inter Movistar, ki se je že prebila v elitni del Lige prvakov. Na odmor so z vodstvom odšli gostje, ki so le 12 sekund pred piskom sirene zadeli prek Makraoja.

Oplast je v 22. minuti izenačil, natančen je bil Rajko Uršič. Deset minut zatem je Jani Ručna zadel za 2:1, vmes pa je zapravil tudi strel z 10-metrovke. V zadnjih dveh minutah so gostje poskušali še brez vratarja, kar sta kaznovala Uršič in Jaka Sovdat.
"Še ena tekma, kot smo jo tudi pričakovali. Nizozemci so bolj tehnično podkovana ekipa, kot pa smo mi. A smo bili mi večja ekipa, prav to nam je prineslo uspeh. Borili smo se do zadnje sekunde in bili na koncu tudi nagrajeni," je pojasnil trener Leban.

Zmaga je pomembna za slovenski klubski futsal. Ob morebitnem porazu Oplasta proti Nizozemcem bi se poslabšal koeficient, ki ga ima slovenski prvak v Ligi prvakov. S to zmago si je verjetno zagotovil, da bo tudi v prihodnji sezoni Ligo prvakov začenjal v glavnem krogu, ne pa v avgustovskih kvalifikacijah.

2. krog:
OPLAST KOBARID - HOVOCUBO
4:1 (0:1)
Uršič 22., 39., Ručna 22., Sovdat 40.; Makraou 20.

LOKOMOTIV HARKOV - INTER FS
2:5 (1:1)



1. krog:
OPLAST KOBARID - LOKOMOTIV HARKOV (UKR)
1:6 (1:3)

INTER FS (ŠPA) - HOVOCUBO (NIZ)
5:0 (1:0)

Nedelja ob 14.00:
HOVOCUBO - LOKOMOTIV HARKOV

Ob 16.30:
INTER FS - OPLAST KOBARID

V elitni krog (med 12 najboljših) se uvrstita prvi dve ekipi.

Oplast po preobratu do prve zmage