Kapetan Jani Ručna je dosegel dva gola za edino zmaga Oplasta v Bratislavi. Foto: MMC RTV SLO
Kapetan Jani Ručna je dosegel dva gola za edino zmaga Oplasta v Bratislavi. Foto: MMC RTV SLO

Primorci so zasedli tretje mesto, v nadaljevanje tekmovanja sta se uvrstila Sporting iz Lizbone in domači Slov-Matic. Na današnji tekmi so bili pri izbrancih Zorana Teska uspešni Jani Ručna, ki je zadel v sedmi in 36. minuti (takrat z najstrožje kazni), Gaj Rosič (22.), Primož Zorč (37.) in Bojan Kovač (40.). Za Makedonce pa so zadeli vratar Miroslav Todorovski (6.), Darko Rangotov, ki je v 22. minuti izkoristil kazenski strel, in Branislav Ljubomir (27.).

Tesko: Usodna je bila tista zadnja sekunda
"Moram reči, da smo razočarani. Pričakovali smo uvrstitev v drugi krog, ampak konec koncev smo prikazali zelo dobro igro, kar pa na žalost ni bilo dovolj za nas. Pomembna je bila prva tekma, na kateri se nam je zgodila tista zadnja sekunda. Vsi smo pričakovali, da je že konec tekme, dopustili smo napako, ki se je izkazala za odločilno za napredovanje. Na drugi tekmi smo skušali presenetiti Sporting, ki je povsem profesionalna ekipa. Igrali smo zelo dobro, česar nisem pričakoval od naših igralcev, saj sta dve tekmi v dveh dneh na tej ravni velik napor za nas, ki smo amaterji. V celoti gledano pa smo igrali zelo dobro, tudi izkušnje v Evropi pomenijo veliko. Oplast je bil prvič v tem položaju in verjamem, da če bo še kdaj, bo ta Slovaška dobra šola za naprej," je dejal trener Zoran Tesko.

Najboljšo igro so Teskovi izbranci pokazali na tekmi proti prvemu favoritu Sportingu, ki pa so jo tako kot uvodni obračun s Slovaki izgubili z 1:2. "Vem, česa so sposobni moji igralci. Največkrat pa je problem v njihovih glavah, da mogoče ni vedno takega naboja, motiva. Oplast je prvič nastopil v Evropi, potihem sem pričakoval, da bodo igralci pokazali nekaj več, kot znajo. Na tej tekmi se je videlo, da smo držali disciplino v obrambi, kjer smo naredili doslej najmanj napak, igrali zelo pogumno, zelo organizirani smo bili tudi v napadu, kjer smo tudi mi Portugalcem 'skrili' žogo, kar je proti hitrejši in bolj tehnično podkovani ekipi težko. Zelo sem zadovoljen s to tekmo in tudi igralci so videli, da se lahko v določenih trenutkih kosajo z vsakim tekmecem in da je vse v bistvu le v njihovih glavah," pa je Tesko opisal tekmo, ki jo je označil kot najboljšo pod njegovim vodstvom.

Dvoboj Sportinga in Slov-Matica so z 2:1 dobili Portugalci in tako osvojili prvo mesto.