Dušan Gorenc, Jaka Gorenc , Matjaž Ferarič,  Rafael Kerin in Tone Svoljšak je zasedba evropskih prvakov v natančnem pristajanju. Foto: Matjaž Ferarič
Dušan Gorenc, Jaka Gorenc , Matjaž Ferarič, Rafael Kerin in Tone Svoljšak je zasedba evropskih prvakov v natančnem pristajanju. Foto: Matjaž Ferarič

Med 58 tekmovalci iz 13 držav je bil najnatančejši Jaka Gorenc, za njim pa sta se zvrstila Čeh Tomaš Lednik in Srb Zoran Petrović. V ekipni tekmi se je Slovenija v zadnji seriji prebila na drugo mesto, zlato so osvojili Čehi, tretji pa so bili Bolgari.

Preostali Slovenci so v posamični konkurenci zasedli naslednja mesta: Tone Svoljšak 8., Matjaž Ferarič 10., Rafael Kerin 19. in Dušan Gorenc 21.

Dva svetovna rekorda branilca naslova
Postavljeni so bili tudi trije svetovni rekordi. Matjaž Ferarič ga je popravil na pet serij za 6 cm in na šest serij za 3 cm, Čeh Tomaš Lednik pa na 12 serij za 2 cm. O izenačenosti konkurence in zahtevnih pogojih veliko pove, da je branilec naslova Matjaž Ferarič, kljub dvema svetovnima rekordoma z eno napako pristal na 10. mestu. Naslednje evropsko prvenstvo bo čez dve leti v Ohridu v Makedoniji.