Patrick Chan je v moskovski ledeni palači pokazal brezhiben nastop. Foto: Reuters
Patrick Chan je v moskovski ledeni palači pokazal brezhiben nastop. Foto: Reuters
Kanadski drsalec Chan prvič do zlata

20-letni drsalec, ki je na prejšnjih dveh prvenstvih osvojil srebro, je v Moskvi blestel že v sredinem kratkem programu, kjer je prav tako postavil rekord v številu doseženih točk (93,02). Kanada je le tri leta čakala na nov naslov - leta 2008 je bil na Švedskem najboljši Jeffrey Buttle.

Chan je skupaj zbral 280,98 točke. Z odličnim prostim programom se je s šestega na drugo mesto prebil Japonec Takahiko Kozuka (258,41), tretje mesto pa je ob debiju na največjih tekmovanjih presenetljivo osvojil 17-letni Rus Artur Gačinski (241,86), varovanec Alekseja Mišina, ki je treniral tudi legendarnega Jevgenija Plušenka. Branilec naslova Japonec Daisuke Takahaši (232,97) je bil peti.

Tretji naslov svetovnih prvakov za par Savchenko/Szolkowy
Nemški športni par Aljona Savchenko/Robin Szolkowy je že tretjič v karieri osvojil naslov svetovnih prvakov. Nemca sta si zmago pridrsala z odlično izvedenim prostim programom, kjer sta postavila tudi svetovni rekord po številu doseženih točk (217,85). Drugo mesto sta osvojila Rusa Tatjana Volozošar in Maksim Trankov, medtem ko sta bila prvouvrščena po kratkem programu, Kitajca Pang Čing in Tong Jian, sicer branilca naslova, na koncu bronasta.

Kanadski drsalec Chan prvič do zlata