Tom Brady in Randy Moss sta se z rekordnima dosežkoma zapisala v zgodovino Lige NFL. Foto: EPA
Tom Brady in Randy Moss sta se z rekordnima dosežkoma zapisala v zgodovino Lige NFL. Foto: EPA
Eli Manning
Eli Manning (levo) je odigral eno boljših tekem v sezoni za Giantse, saj je podal za štiri zadetke. Foto: Reuters

Redni del sezone je brez poraza kot zadnji končal Miami leta 1972, ko je dobil vseh 14 tekem. Odkar so redni del sezone podaljšali na 16, pa so ekipe zaman naskakovale ta mejnik. Patrioti so v tretji četrtini zaostajali že z 28:16, a vseeno vzdržali pritisk.

Rekordi so še deževali
Patsi so pri zgodovinski zmagi podrli kar nekaj rekordov: Tom Brady je na koncu zbral 50 podaj za "touchdown". Prejšnji rekord je imel z eno podajo manj Peyton Manning. Najljubša Bradyjeva "tarča" je bil Randy Moss, ki je ob koncu tekme ujel 23. podajo za zadetek. Prejšnji rekord (22) je imel Jerry Rice. New England je vsej sezoni dosegel 589 točk. Minnesota je leta 1998 skupaj zabeležila 556 točk.

"Tekma sama po sebi ni bila pomembna, saj smo si oboji že zagotovili končnico, a pritisk zaradi rekordne zmage je bil res ogromen," je po tekmi olajšano pripovedoval Brady.

Končnica je pred vrati
Naslednji teden se začne končnica s tekmami repasaža za četrtfinale. New England si je četrtfinale zagotovil neposredno kot najboljše moštvo konference AFC. A Patriotom bo rekordni niz 16-0 v slabo tolažbo, če ne dobijo še preostalih treh tekem v končnici in osvojijo naslova. Strokovnjaki uvrščajo ekipo trenerja Billa Belichicka in podajalca Bradyja za eno največjih dinastij v tem športu. Patsi so pod njunim vodstvom naslove osvojili že v letih 2001, 2003 in 2004.

S. J.