Aljažu Peganu se je nastop v Parizu povsem ponesrečil. Foto: STA
Aljažu Peganu se je nastop v Parizu povsem ponesrečil. Foto: STA
Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj je v Parizu na konju z orodjem zasedel šesto mesto. Foto: Marko Madžarac

Peganu se nastop ni posrečil. Slovenski telovadec je med nastopom pozabil vajo in po lastnih besedah na drogu le še kolovratil. Na koncu je seskok po trojni skrčeni salti končal kar v preval. Ocena 14,5 točke je zadostovala za skromno osmo mesto.
"Med nastopom sem enostavno pozabil vajo. Zvinka in tkačeva nisem povezal, po tkačevu z obratom pa enostavno nisem vedel, kako naprej. Do konca sem le še kolovratil. Še prejšnji teden sem se smejal nekemu mlademu telovadcu, ki je pozabil vajo na parterju, in 'evo': kazen je sledila takoj," je dejal 35-letnik.
"Prav razmišljal sem, kaj moram storiti, pa nisem vedel, kako naprej. Grozno je bilo. A bolje, da se je to pripetilo zdaj, če se je že moralo, kot pa na evropskem prvenstvu. Očitno že imam demenco, saj ni druge razlage," je v šali še dodal Ljubljančan.
Bertoncelj ne pomni, kdaj je nazadnje tako grešil
Bertoncelj, ki je pred enim mesecem v Cottbusu zmagal, po ponesrečenem nastopu v dvorani Bercy (sestopiti je moral z orodja) ni bil zaskrbljen: "Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako grešil, a bolje, da sem danes naredil napako, kot pa da bi jo na bližnjem evropskem prvenstvu," meni Škofjeločan. Najboljši v finalu konja je bil pred domačim občinstvom Cyril Tommasone (15,65 točke).
Slovenski ekipi se tako zadnji preizkus forme pred EP-jem v Birminghamu (21.-25. april) ni posrečil, a vsi v en glas poudarjajo, da je bolje, da se napake dogajajo zdaj kot pa na evropskem prvenstvu.