Aljaž Pegan bo v sredo nastopil v finalu. Foto: Marko Madžarac
Aljaž Pegan bo v sredo nastopil v finalu. Foto: Marko Madžarac

Presenetila je Teja Belak, lani še mladinka, ki si je pritelovadila kar tri finalne nastope. 15-letna telovadka si je že minuli teden ob svojem debiju v svetovnem pokalu v Cottbusu pritelovadila finale preskoka in zasedla šesto mesto, tokrat pa se je v Katarju predstavila na vseh štirih orodjih. Na preskoku je prejela četrto oceno (13,15/14,1 točke), na dvovišinski bradlji sedmo (12,1), na gredi pa prav tako sedmo (12,95). Več si je od nastopa na gredi tokrat obetala Adela Šajn, ki je merila na finale, a se ji je ta po napaki še drugič zapored izmuznil iz rok. Z oceno 12,75 točke in z devetim mestom za las ostala zunaj elitne osmerice.

Pegan presenečen nad nizko oceno
V Dohi je na sporedu tretja tekma svetovnega pokala v novi sezoni, prva kategorije A. Pegana je nekoliko presenetila po njegovem mnenju prenizka ocena (14,975 točke), s katero je bil peti med kvalifikanti. "Vajo sem kar dobro opravil. Pegan mi je lepo uspel, povezavo sem sicer spustil, pri seskoku pa sem naredil le manjši poskok. V bistvu niti ne vem, zakaj tako nizka ocena. Sicer sem delal sestavo brez povezav z izhodiščem 16,6 točke, sodniki pa so mi našteli le 16,5, na koncu pa mi niti niso znali pojasniti, zakaj. Res čudno," je v po kvalifikacijskem nastopu razmišljal 35-letni gimnastični as.

Peganu bodo družbo v sredinem finalu delali Kitajec Žang Čenglong, ki je prejel najvišjo oceno kvalifikacij (15,925), Nizozemec Jeffrey Wammes (15,4), Hrvat Marijo Možnik (15,3), Kitajec Čen Šuežang (15,3), Nizozemec Epke Zonderland (14,85), Nemec Brian Gladow (14,825) in Brazilec Fouro da Silva (14,325).

V torek tako Belakovo čakata finalna nastopa na preskoku in dvovišinski bradlji, v sredo pa se bosta med finalisti predstavila tako Belakova na gredi kot Pegan na drogu.