Aljaž Pegan je že več kot desetletje v svetovnem vrhu in utegne iz Birminghama prinesti novo medaljo z velikega tekmovanja. Foto: STA
Aljaž Pegan je že več kot desetletje v svetovnem vrhu in utegne iz Birminghama prinesti novo medaljo z velikega tekmovanja. Foto: STA

Mitja Petkovšek, štirikratni evropski prvak na bradlji, lani pa srebrn v Milanu, je po poškodbi hrbta znova začel trenirati, vendar za velika tekmovanja še ni pripravljen, tako da bo tekmoval šele v drugem delu sezone. Na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo od 21. do 25. aprila v Birminghamu, bodo odpotovali Aljaž Pegan, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Žiga Britovšek in Žiga Šilc.

34-letni Pegan bo po dveh zlatih odličjih, srebru in dveh bronih lovil še svojo šesto kolajno z evropskih prvenstev. "Potem bi se pa že spodobilo, da bi bil tokrat srebrn, tako da bi imel z evropskih prvenstev dva popolna kompleta kolajn," je v šali dejal mojster droga.

Med kandidati za medaljo tudi Bertoncelj
Bertoncelj, ki je sezono začel z zmago na svetovnem pokalu v Cottbusu, se je lani v Milanu prvič v karieri uvrstil v finale EP-ja, letos pa na konju z ročaji sodi v krog kandidatov tudi za eno izmed kolajn. Rok Klavora bo nastopil v mnogoboju na vseh šestih orodjih, a si največ obeta od nastopov na parterju in preskoku, v mnogoboju se bo predstavil tudi Britovšek, Šilc pa bo tekmoval na petih orodjih (na vseh z izjemo droga).

Adela Šajn bo ostala doma
Znana je tudi že reprezentanca za nastop na ženskem ekipnem EP-ju, ki ga bo prav tako Birmingham gostil nekoliko pozneje - od 28. aprila do 2. maja. Vodja reprezentanc Andrej Mavrič je razkril, da bo Slovenija prvič po desetih letih na prvenstvu stare celine spet nastopila z ekipo, a bo zaradi poškodbe noge doma ostala prva dama slovenske gimnastike Adela Šajn.

Slovenske barve bodo tako branile mlade obetavne telovadke Teja Belak, Fiona Novak, Tjaša Kysselef, Ivana Kamnikar in veteranka Carmen Horvat.