Igralci Predilnice Litije niso bili zadovoljni z remijem. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Igralci Predilnice Litije niso bili zadovoljni z remijem. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Litijani so tekmo začeli v postavi Igor Osredkar, Borut Kristan, Mile Simeunovič, Damir Pertič, v vratih pa je stal Damir Puškar. Uvodnih 20 minut je minilo v prevladi gostiteljev, ki so po prvem polčasu vodili z 2:0. Dejan Simič je v 12. minuti stresel okvir vrat. Štiri minute pozneje je premoč kronal Pertič po podaji Simeunoviča, v 20. minuti pa je na 2:0 povišal Osredkar.

V drugem polčasu so uvodne minute pripadle Litijanom, potem pa so jih gostje nekajkrat izigrali. V 29. minuti je Socrates Mourdoukoutas znižal na 2:1, že v naslednji akciji pa je Ilias Bousmpouras izid poravnal. Trener Tomi Horvat je moral vzeti minuto odmora. V 30. minuti so bili slovenski državni prvaki blizu vodstva. Prvič je veselje preprečil vratar Emmanouilidis, meril je Simič, v drugo pa je poskus Pertiča šel mimo desne vratnice.

Za šok v Litiji je poskrbel v 35. minuti Bousmpouras, ki je z glavo zadel za 2:3. Litijani so zaigrali z vratarjem igralcem v polju, kar se je obrestovalo v 38. minuti, ko je Pertič postavil končni rezultat.

"Danes smo razočarani. Pričakovali smo zmago, a se je videlo, da je ta Liga prvakov pustila posledice na nekaterih mojih igralcih. Videli so, da morajo še precej odigrati. A ta šok je lahko tudi pozitiven. Zdaj moramo strniti vrste in se izkazati proti Nizozemcem, ki niso naivna ekipa," je povedal trener Horvat.

SKUPINA 1, Litija, 1. krog:
PREDILNICA LITIJA - ATHINA '90 3:3 (2:0)
500; Pertič 18., 38., Osredkar 20., Mourdoukoutas 29., Bousmpouras 29., 35.

DINAMO MOSKVA - EINDHOVEN 0:5
Tekma se je sicer končala z zmago Dinama s 5:1, vendar je bila pozneje registrirana z izidom 0:5 za Eindhoven, ker je za Ruse igral Elias Teixeira Vinicius, ki ni imel pravice nastopa.

2. krog, petek ob 18.00:
ATHINA '90 - DINAMO MOSKVA

Ob 20.30:

PREDILNICA LITIJA - EINDHOVEN

3. krog, nedelja ob 16.30:
EINDHOVEN - ATHINA '90

Ob 19.00:

DINAMO MOSKVA - PREDILNICA LITIJA