Ali bo član Ilirije nadaljeval kariero? Foto: BoBo
Ali bo član Ilirije nadaljeval kariero? Foto: BoBo



"Vse je odvisno od Plavalne zveze Slovenije. Na način kot doslej, ko vsako leto porabim 10.000 evrov lastnega denarja, da prebrodim sezono, ne gre. Država da za moj uspeh zvezi trikrat več, kot dobim sam. Veliko bo odvisno od vodstva in od odločitve, ali me potrebujejo. Voljo imam, a na lastne stroške ne več," brez dlake na jeziku pravi Mankoč in dodaja, da na ta način ne namerava vztrajati, čeprav ima volje še dovolj.

Novembra volitve za predsednika PZS-ja
Plavalec zato veliko pričakuje od volitev na skupščini Plavalne zveze Slovenije, ki bodo 7. novembra. Na volitvah bo poleg sedanjega predsednika Mirana Kosa kandidiral tudi dolgoletni plavalni delavec Boro Štrumbelj s fakultete za šport.
Prvi trenutek resnice - EP v Chartresu
Sredi novembra bo prvi vrh sezone v 25-metrskih bazenih evropsko prvenstvo v Chartresu. Tam 34-letni plavalec pričakuje boj za medaljo na 100 delfin, o nastopu na 100 mešano pa se še ni odločil. "Na 100 mešano verjetno res ne bom plaval. Na 100 delfin pa sem vedno v boju za medalje. Razlike so majhne. Na olimpijskih igrah sem bil od srebra oddaljen sekundo, če bi bil še tri desetinke počasnejši, bi bil 30. Veliko nas je, ki smo skupaj. A EP ni najpomembnejša tekma sezone in tudi sam ne bom v optimalni formi. Prav tako pa se ne ve, kakšni bosta udeležba in pripravljenost tekmecev."

Glavni cilj SP v Carigradu
Pravo formo Mankoč načrtuje za SP decembra v Carigradu, kjer je prvi zastavljen cilj finale na 100 delfin in 100 mešano, a želje so še višje, selektorju Roniju Pikcu pa je na voljo tudi za štafetne nastope.

Volja je, moči malo manj
"Hodim zelo po robu. Nimam več 20 let in regeneracija je precej počasnejša. Če bi si po Londonu vzel premor, bi preveč izgubil in sezono sem kar nekako podaljšal. Imel sem res le kratek odmor. Zdaj se še lovim, a upam, da bodo izidi na SP-ju v Carigradu pravi."