Mitja Petkovšek je imel tokrat smolo pri seskoku. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je imel tokrat smolo pri seskoku. Foto: EPA
Saša Golob
Saša Golob je pred OI-jem sijajno pripravljena. Foto: MMC RTV SLO
Telovadci vadijo v več kot 100 let stari dvorani

Petkovšek se je po izjemnih predstavah predhodnikov kot zadnji nastopajoči v finalu odločil za težjo sestavo, ki pa se je ponesrečila pri seskoku. Sodniki so mu odvzeli šest desetink točke, tako da je z oceno 15,500 za las zaostal za stopničkami. Ne glede na današnji dosežek si je že pred tekmo v Gentu po petih tekmah (Cottbus, Doha, Zibo, Osijek in Maribor) zagotovil skupno zmago v svetovnem pokalu za sezono 2012.

Pri seskoku skorajda padel na nos
"Prisiljen sem bil nastopiti s težjo vajo, kar mi ni bilo težko in sem se je z veseljem lotil. Rekel sem si: končno sem dobil priložnost, da se pokažem in dobim visoko oceno 15,9. Vendar ne le, da nisem 'zalimal', seskok je bil tako katastrofalen, da sem skorajda padel na nos. Sodniki so mi samo pri seskoku odvzeli šest desetink točke, le pet desetink pa me je ločilo od zmage. Sicer pa je bila vaja lepa. Škoda za seskok, ker sem se res nadejal, da ga bom lepo izvedel, a ni bilo vse skupaj nič. Preveč sem si ga želel pokazati tako, kot je treba."

Zmaga Vietnamcu Hung Phamu
Slovenski as je sicer dobil sobotne kvalifikacije, a so se v finalu z izjemnimi predstavami izkazali naslednji trije tekmovalci: Vietnamec Phuoc Hung Pham (15,925 točke), Nizozemec Epke Zonderland (15,800) ter Kitajec Liu Rongbing (15,575).

Golobova sijajna pred Londonom
Z drugim mestom na parterju (13,550) se je danes izkazala še Saša Golob, ki je na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami prišla do tako želene prve kolajne v sezoni, razdelila si jo je z Nizozemko Liso Top. Z oceno 13,550 točke je zaostala le za Romunko Diano Lauro Bulimar, ki je posegla prek 14 točk (14,375).

Belakova na preskoku sedma
"Kot osma sem se za las uvrstila v finale, danes pa sem vajo prikazala res lepo in osvojila drugo mesto. Moja vaja je bila bistveno boljša kot v kvalifikacijah, tudi kot obe vaji v Mariboru. Akrobatike so bile predvsem bolj 'čiste', tudi vsi doskoki, kar se tiče ritmike in skokov, so bili brez odbitka," je po uspešnem finalnem nastopu in prvi uvrstitvi na stopničke to sezono povedala Golobova. Teja Belak je v finalu preskoka nastopila prva po vrsti in je prvi skok skočila zelo dobro, drugi pa ji je po lastnih besedah uspel bolj slabo. Z oceno 13,562 je zasedla sedmo mesto.

Telovadci vadijo v več kot 100 let stari dvorani