Sašo Bertoncelj je dobro opravil svojo nalogo in znova stopil na oder za zmagovalce. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Bertoncelj je dobro opravil svojo nalogo in znova stopil na oder za zmagovalce. Foto: MMC RTV SLO
Petkovšek drugi v Pekingu

Petkovšek je v finalu prejel 15,650 točke in popravil kvalifikacijsko oceno 15,275, ko je za dvema domačima telovadcema zasedel drugo mesto.

Že ga je ugnal za 0,050 točke
Vaja mu je lepo uspela, le pri seskoku, ki mu je na preteklem svetovnem pokalu v Cottbusu prinesel zmago, je tokrat naredil velik korak in bržkone prav tam izgubil zlato kolajno.

Boj je bil oster, saj je imel zmagovalec, svetovni prvak na bradlji in z ekipo iz Rotterdama 2010 in prav tako s kitajsko ekipo tudi leta 2011, Feng Že, na koncu zgolj 0,050 točke prednosti pred Petkovškom, drugi Kitajec, svetovni podprvak Žang Čenglong, pa je na tretjem mestu prejel 15,625 točke.

Bertonclju ni uspela popolna vaja
Sašo Bertoncelj
je za svojo vajo prejel 14,950 točke. Zmagal je Madžar Krisztian Berki (15,725) pred Britancem Louisom Smithom (15,600), ki pa je izvajal izjemno težko vajo z izhodiščem 17 točk.
"Sam sem šel na orodje zadnji v finalu, četrti, in četudi je Kitajec pred mano naredil veliko napako, sem se vseeno odločil, da nastopim s težjo. Ogreval sem namreč obe, tako lažjo z izhodiščem 16 točk kot težjo s pol točke višjo težavnostjo. Čeprav sta se Berki in Smith izkazala, bi lahko tudi sam posegel v boj za zlato, a le, če bi vajo naredil 'tipi-topi'. A vaja ni bila popolna, daleč od tega," je povedal Bertoncelj.

Golobova četrta na parterju
Na parterju je Saša Golob zasedla 4. mesto. Sestavo je dobro oddelala, a ima po besedah trenerja za kakšno vidnejšo uvrstitev v konkurenci svetovnih zvezdnic prenizko izhodiščno težavnost vaje.

"Ne glede na vse, na koncu mi je do kolajne zmanjkalo dobre tri desetinke točke. A uvrstitev je v tej konkurenci realna. Sama sem zelo zadovoljna že s samo uvrstitvijo v finale in cilj je bil s tem dosežen," je dejala telovadka, ki ves čas zaradi olimpijskega nastopa, ki jo letos čaka v Londonu, vadi mnogoboj, tako da se ne posveča preveč tem posameznim tekmam svetovnega pokala.

Zdaj imajo najboljši telovadci in telovadke nekaj premora, saj se bo sezona svetovnega pokala nadaljevala s challengerjem v Osijeku, ki bo od 28. do 30. aprila.

Petkovšek drugi v Pekingu