Mitja Petkovšek je znova ugnal vso svetovno elito. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je znova ugnal vso svetovno elito. Foto: EPA

Tekma je bila izvedena po novem sistemu Mednarodne gimnastične zveze. Tako je na posameznem orodju nastopilo osem finalistov z zadnjega svetovnega prvenstva ter po štirje najboljši s pretekle lestvice svetovnega pokala. "Bil sem brez prave moči in energije. Res sem težko začel, pri prvem elementu sem imel velike težave, v nadaljevanju pa je šlo vendarle za veliko rutine, uspel mi je tudi dober seskok in na koncu je bila moja vaja najlepša. Kitajec Feng Dže je zmago izgubil prav pri doskoku, a tako je to v športu, enkrat nam vaje uspejo, drugič ne," je po novem uspehu v bleščeči karieri dejal Petkovšek.

Zdaj je lažje priti do kolajne
34-letni Ljubljančan je zmago dosegel z oceno 15,800 točke. Na drugem mestu je torej bil Kitajec Feng Dže, na oder za zmagovalce pa je stopil še nizozemski telovadec Epke Zonderland. "Prej je bilo lažje priti do finala, zdaj je lažje priti do kolajne, a konkurenca je seveda huda, saj so v finalu štirje najboljši. Razlika bi bila, če bi kdo v kvalifikacijah redno tekmoval slabo. Zdaj se je treba v kvalifikacijah boljše pripraviti, pokazati več. Meni je popolnoma vseeno, da so to spremenili, saj je uvrstitev med tri morda celo nekaj lažja, vedno pa je to nekakšen cilj za najboljše. Za gledalce je ta sistem boljši," je Petkovšek še povedal o novem sistemu.

Bertoncelj zdaj s težjo vajo
Bertonclja je prehitel le svetovni in evropski podprvak Louis Smith iz Velike Britanije. Tretje mesto je osvojil Francoz Cyril Tommasone. "Delam težjo vajo kot prej, a naredim jo precej primerljivo s tisto, ki je bila lažja za dve desetinki točke in zdaj lahko posegam po boljših uvrstitvah. Seveda je bilo še nekaj napak, kar pa me veseli, saj lahko še napredujem, ta ocena 15,500 še ni moja maksimalna. No, seveda škoda, da mi vse ni uspelo po načrtih, a imam še rezervo," je povedal Bertoncelj.

V Parizu sta nastopili tudi dve Slovenki. Na dvovišinski bradlji je bila Ivana Kamnikar deveta, Fiona Novak pa je tako na gredi kot na parterju zasedla 12. mesto.