Mitja Petkovšek bo moral za zmago pokazati še več. Foto: EPA
Mitja Petkovšek bo moral za zmago pokazati še več. Foto: EPA

Brez finala najboljše četverice na konju z ročaji pa je v ruski prestolnici ostal Sašo Bertoncelj. Z oceno 14,617 je zasedel peto mesto. Petkovšek se je v današnjih kvalifikacijah predstavil z lažjo različico sestave na bradlji (izhodiščna ocena 16,200) in prikazal solidno predstavo. Nekaj težav je imel pri prvini tippelt, kjer je zastal, saj je orodje zelo mehko in se zelo upogiba, pri seskoku pa je naredil majhen poskok nazaj. V sobotnem finalu se bo za zmago - tudi skupno v sezoni - udaril s Poljakom Adamom Kierzkowskim (15,450), večnim tekmecem Francozom Yannom Cucheratom (15,250) in Belorusom Aleksandrom Carevičem (15,250).

V kvalifikacijskih nastopih so tekmovale tudi štiri telovadke Ivana Kamnikar (dvovišinska bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Fiona Novak (dvovišinska bradlja, gred, parter) in Teja Belak (preskok). V finale, med najboljše štiri, se ni uspelo uvrstiti nobeni, najbližje je bila Kysselefova v preskoku s 13,375, saj je osvojila šesto mesto.

V soboto telovadce in telovadke čakajo vsi finalni boji najboljših štirih na posameznem orodju, po tekmi pa bodo prireditelji skupaj z Mednarodno gimnastično zvezo (FIG) razglasili tudi najboljše v svetovnem pokalu za sezono 2011.