Mitja Petkovšek je spomladi prekinil niz 11 zaporednih uvrstitev v finale bradlje na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo
Mitja Petkovšek je spomladi prekinil niz 11 zaporednih uvrstitev v finale bradlje na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo

To mu je zadnjič uspelo v Stuttgartu, kjer je še drugič postal svetovni prvak. "Na SP sploh ne bi odpotoval, če ne bi vedel, da sem ob korektni izvedbi lažje različice sestave sposoben doseči okoli 15,600 točke, kar bi me vodilo v finale. Če ne bi verjel vase, bi raje ostal doma z družino," o tem pravi Petkovšek, ki bo s 36 leti najstarejši udeleženec tekmovanja v Antwerpnu. V ženski konkurenci je sicer dve leti starejša Uzbekistanka Oksana Čusovitina.

Rio 2016 še ni odpisan
"A četudi mi ne uspe uvrstitev v finale, pa bi videl, da bi ob malo več sreče ali malo boljši pripravljenosti - zadnja dva tedna sta bila polomija zaradi zdravstvenih težav - to lahko dosegel, ne bo nič narobe. Če bi videl, da sem še vedno konkurenčen za finale in kolajne na velikih tekmovanjih, bi vseeno nastopil tudi čez dve leti s ciljem, da se uvrstim na olimpijske igre 2016," je dodal Petkovšek.

O medalji ne more razmišljati
"Forma se je jeseni super stopnjevala, prišel sem že do zavidljive ravni telovadbe in bil zelo dobro fizično pripravljen. Nato pa so prišle zdravstvene težave in prekinile priprave. Kar se tiče forme, nisem dosegel vsega, kar sem si želel. Upal sem, da bom pripravil dve različici vaje, a sem se v zadnjih dneh pred odhodom posvetil izključno lažji vaji s tremi toči, da bi dosegel korektno izvedbo," je razložil in dodal, da zaradi tega o kolajni trenutno nikakor ne more razmišljati.