Mitja Petkovšek je uspešno končal sezono. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je uspešno končal sezono. Foto: EPA
Ivan Čuk ocenil gimnastično sezono
Izjava Mitje Petkovška po zmagi v Glasgowu

V svetovnem pokalu namreč štejejo štirje najboljši nastopi, ki jih posamezni telovadec zmore prikazati v eni sezoni, slovenski as pa je jeseni na bradlji nastopal izjemno in v treh nastopih nanizal tri zmage (Osijek, Stuttgart, Glasgow).

"Res je bil fantastičen razplet! Vendar ko sem seskočil z orodja, nisem vedel, da bom prejel tako lepo oceno. Mislil sem, da se bom le za las prebil na stopničke, da bo nekje med 15,200 in 15,300 in bom tekmo končal na tretjem mestu," je s širokim nasmehom v dvorani Kelvin razlagal Petkovšek, ki je imel med vajo slab občutek - zdelo se mu je, da je naredil povsem "sesuto" vajo - z lepim seskokom pa se je vendarle veselil zmage.

Sodniki Bertonclju "ukradli" drugo mesto
Sašo Bertoncelj
je na konju z ročaji z oceno 15,225 točke zasedel tretje mesto in na tem mestu končal tudi v skupni razvrstitvi. Drugo mesto tako na tekmi kot v svetovnem pokalu je izgubil zaradi sodniške napake, saj so mu za desetinko točke prenizko izračunali izhodiščno vrednost sestave (namesto prikazanih 16,300 točke so mu prisodili 16,200). Svojo napako so sodniki sicer priznali, a mu končne ocene niso spremenili, češ, da so se v slovenskem taboru prepozno pritožili. Zmagal je svetovni in evropski podprvak Louis Smith, drugi pa je bil Krisztian Berki.

Za Aljaža Pegana, ki jeseni zaradi poškodbe ni nastopal, se današnji finale na drogu ni razpletel po željah. Pred tekmo je bil še namreč prvi na skupni lestvici svetovnega pokala, z današnjo zmago pa ga je z vrha izrinil Hrvat Marijo Možnik.

Tjaša Kysselef je bila na preskoku peta, Teja Belak pa je v skupni razvrstitvi na tem orodju zasedla tretje mesto.

Ivan Čuk ocenil gimnastično sezono
Izjava Mitje Petkovška po zmagi v Glasgowu