Petra Nareks je prvo člansko medaljo osvojila leta 2002, ko je bila tretja na EP-ju v Mariboru. Foto: STA
Petra Nareks je prvo člansko medaljo osvojila leta 2002, ko je bila tretja na EP-ju v Mariboru. Foto: STA

S šestimi kolajnami z evropskih prvenstev je ena najuspešnejših judoistk v Sloveniji, te dni pa zdravi poškodbo kolena. Kljub operaciji meniskusa ostaja v ekipi za letošnje prvenstvo stare celine, ki ga bo konec aprila gostila Budimpešta.

Pet let od zadnje medalje
Zadnjo medaljo v izredno močni kategoriji do 52 kilogramov je osvojila leta 2008. Nato se je njen športni razvoj predvsem zaradi poškodb nekoliko ustavil, a kljub temu še ostaja blizu svetovnega vrha, kar dokazujejo uvrstitve na tekmah svetovnih pokalov in velikih nagrad.

O koncu kariere ne razmišlja
"Še vedno sem v trenažnem pogonu. Kljub zdravstvenim težavam treniram ob rehabilitaciji, počnem tisto, kar smem. Nikakor ne razmišljam o koncu kariere, pa čeprav sem zaradi poškodbe morala izpustiti državno prvenstvo," je pred nadaljevanjem priprav povedala 30-letna Žalčanka in s tem prekinila ugibanja o nadaljevanju kariere. "Sicer mi letos ni uspelo izpolniti norme za nastop na evropskem prvenstvu med posameznicami, sem pa del ekipe, s katero imamo v Budimpešti dobre možnosti za vidnejšo uvrstitev," je še dodala.

"Za zdaj gre po načrtih. Operacijo sem dobro prestala, v ponedeljek se odpravljamo v višinsko hišo na Roglo, kjer bom z reprezentanco nadaljevala priprave. Vse v želji, da na ekipni tekmi v Budimpešti naredimo viden rezultat. Malo sem bila presenečena, seveda v negativnem smislu, ko sem te dni iz časnikov izvedela, da razmišljam o koncu kariere. To nikakor ne drži," je še dejala Nareksova, ki kljub številnim medaljam še nikoli ni imela možnosti nastopiti na olimpijskih igrah.