Glavni cilj Katje Fain je uvrstitev na olimpijske igre 2024. Foto: EPA
Glavni cilj Katje Fain je uvrstitev na olimpijske igre 2024. Foto: EPA

Najboljša trenerka v kategoriji članic je Metka Sparavec, mama in trenerka Katje Fain. Najboljši trener v kategoriji članov pa je Luka Berdajs, ki je tudi Stevensov trener. Stevens se sicer podelitve zaradi zadržanosti ni udeležil.

Najboljša plavalka leta prihaja iz Štajerske, je članica kluba Branik Maribor, najboljši plavalec pa je z Gorenjskega, je član plavalnega kluba Triglav Kranj.

"Drugo leto zaporedoma sem najboljša slovenska plavalka. Gre za precej lep dosežek. Zdi se mi, da imamo zelo bogato plavalno sredino. Sploh v ženski kategoriji imamo izjemno močno konkurenco, tako da sem vesela," je po podelitvi naslovov in nagrad v Ljubljani dejala 21-letna plavalka.

Fain bo marca na domačem mitingu v Mariboru začela lov na A-olimpijsko normo za poletne olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Parizu. "Rada bi čim prej odplavala olimpijsko normo, da se potem lahko mirno pripravljam naprej in da bo potem leto 2024 res posvečeno samo pripravam, ne pa tudi lovljenju norm," je še dejala.

Med glavnimi cilji sezone je omenila svetovno prvenstvo v velikih bazenih na Japonskem od 14. do 30. julija v Fukuoki na Japonskem in evropsko prvenstvo v kratkih bazenih decembra.

"Vedno imam pred sabo cilj, najprej so to osebni in državni rekordi, potem lahko vidimo, kam me bo to lahko popeljalo. Vedno stremim k temu, da sem boljša, kot sem bila. Vsak tak dosežek prinese tudi visoka mesta," je povedala Fain.