Damir Dugonjić ima normo za olimpijske igre, Peter John Stevens še ne. Foto: BoBo
Damir Dugonjić ima normo za olimpijske igre, Peter John Stevens še ne. Foto: BoBo

aljah kot pri finalih.

"Pričakovali smo eno medaljo, dobili smo dve, napovedovali smo v več finalov kot pred dvema letoma v Berlinu in teh je bilo kar devet, s čimer smo številko podvojili. S tega vidika smo lahko zelo zadovoljni," je povedal Potočnik. Srebro je osvojil Peter John Stevens na 50 m prsno, bron pa Tjaša Oder na 800 m prosto.

Zanesljivi novi potnik na olimpijske igre je Anže Tavčar, po novem najhitrejši Slovenec na 100 m prosto, ki se je pridružil Tjaši Oder, Damirju Dugonjiću in Anji Klinar, ki že imajo potrjeno normo A za nastop v Rio de Janeiru. Martinu Bauu in Tjaši Vozel se je v čakalnici pridružila še mlada Janja Šegel.

"Večina je plavala osebne rekorde ali pa blizu njih, ob Odrovi je presenetil Stevens, razočarala je le Tjaša Vozel, ki bi z osebnimi rekordi tukaj nastopala v finalih, na 100 m prsno bi se morda borila celo za medaljo," še pravi prvi mož slovenske stroke.

Zdaj bo čakal na konec državnega prvenstva, kjer si želi, da se ekipi za Rio pridruži še kdo izmed kandidatov, najbolj vroča imena pa so Stevens, Nastja Govejšek, Robert Žbogar in morda ženska štafeta na 4 x 200 m prosto, ki je v Londonu zamudila prvo kvalifikacijsko priložnost. Državno prvenstvo v Radovljici se bo začelo v četrtek.