Slovenski selektor je Roni Pikec. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski selektor je Roni Pikec. Foto: MMC RTV SLO


Slovenske barve bodo branili Tina Meža, Nina Drolc (obe Velenje), Tanja Šmid, Špela Bohinc, Anja Čarman, Urša Bežan, Robi Vovk, Emil Tahirovič (vsi Triglav Kranj), Tjaša Vozel, Peter Mankoč (oba Ilirija Ljubljana), Anja Klinar, Nina Cesar, Robi Žbogar (vsi Gorenjska banka Radovljica), Katja Hajdinjak, Nina Sovinek (obe Olimpija Ljubljana), Grega Plevelj (Ljubljana), Tjaša Oder, Tamara Miler (obe Fužinar Ravne) in Matjaž Markič (Koper).

Veliko kandidatov za medalje
Udarno ime slovenske ekipe ostaja Mankoč, aktualni svetovni rekorder na 100 m mešano, ki mu lani ni uspelo še desetič zapored osvojiti zlate medalje na tej razdalji, zato pa se je v plavalne anale zapisal z novim svetovnim rekordom, morda še bolj enkratnim dosežkom.

V ekipi so tudi Markič, Čarmanova, oba že tudi evropska prvaka ter Tahirovič, ki je prav tako že osvajal odličja na tovrstnih tekmovanjih. Vroča kandidatka za stopničke je tudi letos izjemna Klinarjeva in kopica tekmovalk s kratkim reprezentančnim statusom kot denimo letos peta plavalka Evrope na 200 m prsno Šmidova in dvakratna mladinska evropska prvakinja s Koroške Odrova.

"Američani" ostali prek Atlantika
Prvenstvo bodo zaradi študijskih obveznosti v ZDA izpustili olimpijska podprvakinja Sara Isaković, najhitrejši Zemljan letos na 50 m prsno v velikem bazenu Damir Dugonjič in slovenski šprinterski rekorder Jernej Godec.