David Pleše je ciljno črto prečkal četrti. Foto: TZS
David Pleše je ciljno črto prečkal četrti. Foto: TZS

v v Evropi v Celovcu zasedel 4. mesto.

33-letnik je po 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka v cilj prišel v 8 urah in 19 minut. Zmagal je njegov klubski kolega iz moštva Bahrain Endurance 13 in najboljši triatlonec na svetu Nemec Jan Frodeno s časom 7 ur in 57 minut.

"Tekma je bila težka kot vedno, vendar sem zadovoljen, predvsem na način, kako mi jo je uspelo taktično izpeljati. Napak ni bilo, enakomerno sem razporedil moči skozi vse tri discipline in na koncu dosegel četrto mesto. Frodeno je bil razred zase, za njim pa smo bili vsi preostali trije precej skupaj. Zadovoljen sem s plavanjem, čas je bil 52 minut. Osebno sem šel najhitreje in imel sem dobro izhodišče za kolesarski del. Na kolesu sem 'zadel' ciljne watte tako, da je bil čas dober. Na teku sva s pozneje tretje uvrščenim zastavila precej hiter tempo, ki sva ga ohranjala do polovice maratona, nato pa naju je začelo 'pobirati'. S tekmo v celoti pa sem zelo zadovoljen," je povedal Pleše.

Pleše je s četrtim mestom osvojil malo manj kot 1.000 točk, trenutno pa še ne ve, ali bo to dovolj za neposredno uvrstitev na Havaje: "Štejejo samo tri najboljše tekme. Torej, če si naredil pet ironmanov, dobiš točke iz treh najboljših tekem. Bom videl v naslednjih dneh. Uvrstiti se na ironman Havaje svetovno prvenstvo je zelo težko, saj se tja v kategoriji PRO uvrsti le 55 najboljših triatloncev."